Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Yrénke blogja

Yrénke blogja

Incel - Involuntary celibates

2020. augusztus 29. - MsIreneAdler

Azon emberek csoportja, akik akaratukon kívül és vágyaik ellenére nem találnak romantikus és szexuális kapcsolatot, ezért kénytelenek cölibátusban, szexmentesen élni. Ez egyfajta jórészt inkább ferfiakat tömörítő internetes szubkultúra, ahol az érintettek saját sikertelenségüket a másik nemnél főleg nem túl vonzó külsejükkel illetve nem megfelelő anyagi helyzetükkel magyarázzák. Ezeket látják a legnagyobb akadályának annak, hogy társat találjanak. Mivel ez nem egy egységes mozgalom, így elég széles a skála, hogy milyen "hangok" bukkannak fel a fórumokon. Így a szimpla mély szomorúságtól, a másik nem iránt érzett lángoló gyűlöleten át, egészen a csalódottságik, dühösen igazságtalanságot kiáltókig minden előfordulhat. Az incel közösségnek nem csinált túl nagy reklámot az sem, hogy körülbelül hat vagy hét tömeggyilkosság elkövetője is az ő köreikből került ki. 

Sokat gondolkodtam arról, hogy hogyan is írjak és mutassam be tárgyilagosan a jelenséget,mivel eléggé kettős érzelmeim vannak a dologgal kapcsolatban. Egyfelől úgy vélem, aki keres, az talál, szóval azért elég sok viszonylag csóró, és még jóképűnek sem mondható pasit látok én nőkkel mászkálni (igaz azok a nők nem is palvinbarbik). Másfelől el sem tudom képzelni, milyen tartósan szex nélkül, intimitás nélkül élni, ezért megértem, ha valakinek ez a hiány rányomja az egész személyiségére, életére a bélyegét. Megoldást erre nehéz találni, mert általában az ember saját magát akadályozza abban, hogy a vágyai megvalósuljanak. Az incel létből való kitöréshez pedig, attól függően, hogy milyen mélyen van az adott személy, akár már szakszerű segítség is kellhet. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yrenkeblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3416181986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2020.08.30. 09:41:00

Ezt a témát kicsit jobban ki lehetett volna fejteni. Háttérmunka, elmenni incelekhez, beköltözni közéjük, helyszíni riport, tényfeltárás, oknyomozás, riportok több oldalú megközelítéssel.
Párhuzamosan ellenpontként női közösségekkel, fodrász szalonok belterjes férfiellenes fröcsögéseivel, hogy azok-se-jobbak ilyesmi.

MsIreneAdler 2020.08.30. 12:08:38

@The Cortez: hallgatlak!

@Lorrh: igen, igazad van. De arra gondoltam inkább csak bedobom a témát, hátha valaki többet tud erről, mint ami a neten fellelhető. Esetleg személyes élményei vannak ezzel kapcsolatban. Úgyis az szokott lenni, hogy írok valamit, aztán a kommentek még annál is érdekesebbek.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.08.30. 13:16:25

@MsIreneAdler: Múltkor ajánlottam Vészmadár blogját. Az Incel Perceket nem, de ez is hasonló. Ott talán választ kaphatsz a kérdéseidre.

Womb Rаider 2020.09.02. 13:26:40

Ügyes hárítás :) Mivel alkalmatlan a pógár a társas kapcsolatra, (legalábbis az igényeivel harmonizálóra) de sem szembenézni nem vágyik önmagával sem kompromisszumokra nem hajlandó, de még csak változni sincs esélye, hát bedurcizik és büntet.. akó' ő bezony tojik a gyengébb nemre, baszik egyedül. :)

Ez is egy érdekes sport, de ezzel legalább csökkenti a keresletet és ezzel másokat segít kedvező helyzetbe. Zsákutca.

Lorrh 2020.09.02. 14:04:04

@Womb Rаider: Tökéletes tükörpéldája a bigottan szélsőséges feminista, aki utálja a pasikat és macskát tart inkább. Ő pont ugyanúgy nem néz szembe önmagával, a saját vágyai és lehetőségei szakadékára.

Womb Rаider 2020.09.02. 18:06:25

@Lorrh: Na, igen... biztosan van olyan is. Meg is érdemli! Bár nem érzem annyira tipikusnak, hogy rá lehessen ragasztani a "feminista" címkét az ilyenekre. Sokuk szerintem fél.. és nem kovácsol ideológiát, nem mutogat, nem vádol, nem kajbálja tele a blogoszférát. ;)

Lorrh 2020.09.02. 20:57:31

@PeniValdes: Mindegy, a macskákból kiműtik a szaporítószerveiket. Különben bagzanak pár havonta és elviselhetetlenek a Ranolder utcai kislakásban.
Mijauuuuu.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.02. 21:08:21

@Womb Rаider: „Sokuk szerintem fél.. és nem kovácsol ideológiát, nem mutogat, nem vádol, nem kajbálja tele a blogoszférát. ;)”

A feministák mást sem csinálnak. Lásd mint te.

Womb Rаider 2020.09.03. 07:54:26

@The Cortez: Nem én vagyok a lényeges, és lényegtelen, mit tesznek a 'feministák', mert nem róluk beszéltem :) Azért persze értem, hogy a napi kvótádat le kell tudni.

Én pont azokról (egy nagyobb csoport részhalmazáról) beszéltem, akik az ellenkező nemmel kapcsolatos többszöri negatív tapasztalataikból következően inkább 'befordulnak' és a bizonytalan előnyökről inkább lemondanak egy tán kevésbé 'izgalmas' de irányíthatóbb életért cserébe.
Elfogadják a helyzetet, nem toporzékolnak, nem emlegetik, hogy járni jár , csak beletörődnek, hogy jutni nem jut.

MsIreneAdler 2020.09.03. 08:32:05

@Womb Rаider: azért szerintem vannak, olyan nők, akik kajabálnak, csak kevesebben. De ahogy írod is, lehet ezt a szingliskedést normálisan csinálni. Ha valaki rendben van magával, az életével, azzal hogy nem keres párt, nem fog gyűlölködni. Ha meg nincs rendben neki ez, akkor meg változtatni kell, nem utálkozni.

Womb Rаider 2020.09.03. 10:54:00

@MsIreneAdler: Nyilván, széles a spektrum és mindig vannak, akik hangosak, agresszívek, demonstrálnak.. megszállottan. Az arányok a lényegesek. Szerintem a pasik esetében valahogy nagyobb a kényszer, az ösztönből jövő bizsergés, ami elégedetlenséghez és nyavalygáshoz vezet.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.03. 15:22:16

@Womb Rаider: Te meg nem bírtad megállni, hogy ne legyen megint hazudozás meg nőseggnyalás :)

„Elfogadják a helyzetet, nem toporzékolnak, nem emlegetik, hogy járni jár , csak beletörődnek, hogy jutni nem jut.”

Ezt csinálja a posztban említett urak nagy része is. De ez lényegtelen, valahogy beléjük kell rúgni, miközben a sokkal hisztisebb - gyakran macskás - szingliket a vállunkon körbehordozzuk.

Womb Rаider 2020.09.03. 15:45:53

@The Cortez: Pontosan miben is hazudtam? No és hol is láttál engem, midőn macskás szingliket hordozok körbe a vállamon? Ki nyalta itt a nők seggét?

Üres handabanda, mucikám, amivel elő tudtál állni.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.03. 22:01:06

@Womb Rаider: A nőmentegetésedben-férfidémonizálásodban. A macskást nem írtad le, de ez most mindegy is. Ki nyalta a nők seggét? Szokás szerint te. Ki más?

Womb Rаider 2020.09.04. 08:52:16

@The Cortez: Vizsgáltasd meg magad, látomásaid vannak.. vagy tedd le a poharat!

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.09.04. 12:28:28

@The Cortez: hát azt segge válogatja, de ha szép, tiszta és illatos, én is szívesen csinálom

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.09.04. 12:32:25

@MsIreneAdler: persze, én ismerem ezt az érzést, mindenki a hibás, de főleg a nők, mert nem adnak puncit!

Haverok meg csak a hasonló problémákkal küzdő srácokból lesznek, mert velük "értitek meg egymást", és osztozhattok egymás fájdalmában.

Fel sem merül, hogy valaki unalmas, szarul néz ki, ápolatlan, antiszociális, stb. :D

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.09.04. 12:43:17

@Womb Rаider: igaz, de valahogyan ez inkább arról szól, hogy direkte provokálják a férfiakat, főleg a nyugatiakat.

Mindenki úgy tesz, mintha övék lenne a világ, pedig nem, erről a nyugati nők gondoskodnak, és a nyugati férfi azt hiszi, hogy örök vesztes, szerencsétlen lúzer, annyit ér, amennyije van. Csakhogy fel sem fogja, hogy mennyije van.

Mindeközben, megy a szöveg arról, hogy előjogok vannak meg igazságosság, meg most kell egyenlőséget bevezetni, miközben a nyugati palik többsége tényleg azt érzi, hogy leginkább őt kéne támogatni egy pinabérlettel. Az a felső rétege a pasiknak, akik után a nyugati nők a nyálukat csorgatják, csupán a nyugati férfiak egy kis része, általában a férfiaknak meg egy elenyészően kis része csak. Egyszer gondoltam arra, hogy írok erről, csak nem volt időm. De majd. A lényeg ez:
qz.com/149342/the-uncomfortable-racial-preferences-revealed-by-online-dating/

Egyébként az ábra, ami egybeesik a tapasztalataimmal, simán mutatja, hogy úgy általában az ázsai nők és a fehér férfiak a legvonzóbbak, míg a fekete férfiak és nők leginkább csak egymást tartják vonzónak. Szóval itt igazából senki sem vesztes a nagy képet tekintve, más kérdés, hogy ez Vasszécsényből mennyire látszik.

Womb Rаider 2020.09.04. 13:06:53

@Puerto Prince: Nekem meg az tűnt fel, hogy a sokféle rassz legtöbbjében a nők vonzóbbak, mint a férfiak.. illetve a nők nőiesebbek, mint amennyire férfiasak a férfiak.. De vitán felül a keverékek a leggyönyörűbbek.. akiknél a felmenők között 3-4 kontinensről mixelt genom munkálkodik..
(

A szélsőségeseket meg ignorálni kell. Sajnos a liberálbolsik valamiért nagyon rágyúrtak a feministákra, bár amennyire látom, ők szívesen használják trójai falóként bármelyik kisebb-nagyobb társadalmi csoportot..

" miközben a nyugati palik többsége tényleg azt érzi, hogy leginkább őt kéne támogatni egy pinabérlettel. "
Mert ugye a pinához való hozzáférés amúgy elemi jog.. vagy előjog ?
Furcsa, hogy a poligámia/poligínia, férfi promiszkuitás témakörében nagyon szívesen jönnek az állatvilág bizonyos fajaival vont párhuzamokkal, ám amikor a nőstényekért való harc kerül képbe, akkor előállnak azzal, hogy emberek vagyunk, egyenlő elosztás dukál.
Arról meg már régebben is ejtettünk szót: ha a hegy nem megy Mohamedhez, hát keljen útra Mohamed, keressen készségesebb hegyet.. nagy a világ, szórni kell a magot.
(Azért a fekete férfiaknak elég jelentős kultusza alakult ki az idősebb fehér, nyugati nők körében .. bár tőlünk, Agyagosszergényből ez is eléggé ködbevesző ;)

Lorrh 2020.09.04. 13:10:48

@Puerto Prince: sztem ne írj erről, lerágott csont, már a vízcsapból is ez a 80-20% folyik.

Lorrh 2020.09.04. 13:12:53

@Womb Rаider: Agyagosban lax? Fősulin mindig ezeken a lehetetlen faluneveken röhögtünk a megyei bajnokságban: Darnózseli:Koroncó 1:1

Womb Rаider 2020.09.04. 13:33:31

@Lorrh: :) Kisbabot? Markotabödöge? Vidám vidék ez. :)

Darnózseli meg a feleségét ledaráló hentesről nevezetes.. hogy témába is vágjunk ;)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.09.04. 14:49:47

@Lorrh: én a rassz-preferenciákra gondoltam. Hogy a világ különböző tájain hogyan állnak a saját és a választottjaik meg negligáltjaik értékéhez az emberek. Most például Kínában egész fura dolgok történnek ilyen téren, de ez hosszabb téma, és nagyon sokat szeretnék írni a kurvákról, meg a pénz és a szex viszonyáról, illetve a pénz-rassz-szex viszonyáról, úgyhogy nem akarom Yrén blogját széttrollkodni.

Lorrh 2020.09.04. 17:13:30

@Puerto Prince: ja hogy rassz, ahhoz nem értek. Én úgyis négerként azonosítom magam, éljen a transracializmus.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.04. 21:19:46

@Womb Rаider: „vagy tedd le a poharat! ”

Mi van, utánzol? Ne magadból indulj ki!

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.04. 21:25:34

@Womb Rаider: „A szélsőségeseket meg ignorálni kell.”

Akkor a saját hülyeségeidet miért nem ignorálod?

„Sajnos a liberálbolsik valamiért nagyon rágyúrtak a feministákra, ”

Ez a liberálbolsizás még mindig röhejes tőled, de legalább burkoltan elismerted, hogy felhasználnak téged.

„ha a hegy nem megy Mohamedhez, hát keljen útra Mohamed, keressen készségesebb hegyet”

Igen, de van, hogy hiába kell útra. Főleg kerekeskocsiban.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.04. 21:28:24

@Puerto Prince: és megint eljutottunk Kínához meg az ázsiai nőkhöz.

„és nagyon sokat szeretnék írni a kurvákról, meg a pénz és a szex viszonyáról,”

Inkább erről se írj, mások már megtették helyetted színvonalasabban!

„nem akarom Yrén blogját széttrollkodni.”

Késő :(

MsIreneAdler 2020.09.04. 23:23:05

@Puerto Prince: nos igen, mindig könnyebb a hibát másban keresni. Aki keres, az pedig előbb utóbb talál, ezáltal folyton bizonyítást nyer, hogy MNK vagy "hol vannak a rendes férfiak? ".
De miért olyan rohadt nehéz azt felfogni, hogy nem jár mindenkinek palvinbarbi meg bradpitt? Nem, régen sem volt így, meg sohasem. Csak amíg tisztes háziasszonyt szép diszkréten lekúrta a fél falu, és nem tette fel ezt a fészbúkra senki, addig minden rendben volt :)

MsIreneAdler 2020.09.04. 23:55:34

@Womb Rаider: nos igen, érdekes, hogy az állatvilágot csak akkor vesszük figyelembe, ha az kényelmes. Pl, hogy a férfi csak teríteni akarja a magját, ezt nézzük el nekik. Viszont, ha a nő a legalkalmasabb egyedet akarja kiválasztani a "párzásra", azt meg hogy képzeli... Kicsit lesarkítva, de van, hogy ez a helyzet.

Womb Rаider 2020.09.05. 08:09:53

@The Cortez: Hűha... kemény vagy! Babetta hogy' indul?

MsIreneAdler 2020.09.05. 09:49:41

@The Cortez: senki nem bántja itt jobban a saját ökörsége miatt szingli pasikat, mint a nőket. Az, hogy az ember milyen életet választ, hogyan szeretne élni az csakis rajta áll. Csak ne gyűlölködjön meg utálkozzon. Sajnálni had ne sajnáljam már egyiket se. Te a férfiakkal vagy elfogult, ez nem baj, de fogadd el, hogy más meg a nőkkel. Ezen lehet vitázni, beszélgetni, de ne ródd már fel azt másnak, amit te sem csinálsz máshogy. Bár látom Wombi megint elterelte a figyelmedet :D

MsIreneAdler 2020.09.05. 09:54:23

@Puerto Prince: soha nem gondolnám, hogy a kommentjeid szétrollkodnák a blogomat. Mindig örülök a hozzászólásaidnak.
(és ez most nem a seggnyalásról jutott eszembe :D)

@Lorrh: és ez elég? Mármint, hogy te magad azonosítod magad. Nem kell mondjuk a rassz külső jegyeivel is rendelkezned? Vagy már ettől rasszista vagyok, hogy ezt megkérdeztem :)?

Lorrh 2020.09.05. 10:15:17

@MsIreneAdler: Igen, a posztmodernben már bármilyen kisebbségnek kinevezheted magad. Minél ellentétesebb a józan ésszel annál jobb, annál trendibb. A skizofrén paranoia államvallássá emelkedett. A normalitás társadalmának ezt kötelessége tolerálni, ezt a toleranciát kell ünnepelni és szép lassan el is erodálja ez az erkölcsi alapokat. De hisz tán ez a cél: az abnormalitást kanonizálni, beemelni a hétköznapokba. De ha nem is deklarált cél, a dolgok mégis errefelé sodródnak. Transzgender, trans racial, trans atlantic, transz zsírsav.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.05. 15:47:25

@MsIreneAdler: Nem vagyok mindegyikkel elfogult. Tudom, hogy sok olyan férfi van, aki tehet a sorsáról. Ellenben ő ezt soha nem ismeri el, ha nőkről van szó, helyette inkább hazudozik, hogy a nőket mentegesse.

Womb Rаider 2020.09.05. 17:09:09

@The Cortez: Mi lenne, ha kissé konkrétabb lennél? Emeld ki, miben hazudott és szép, kulturált módon mutasd meg, hogy mi a valóság. Nem azt, hogy mi a te véleményed, mert mi az igazságra vágyunk ;)

Womb Rаider 2020.09.05. 17:09:51

@Lorrh: Hűha.. benned nagyon eltört valami.. nem ilyennek ismertelek.

MsIreneAdler 2020.09.06. 20:14:37

@The Cortez: a kurvázást meg a köcsögölést tartsd meg a te blogodra. Személy szerint én még ott sem engednék meg senkivel ilyet. Itt most Wombi hozzád sem szólt, mi lenne, ha te sem tennéd ezt? Köszi.

Lorrh 2020.09.08. 15:18:48

@Womb Rаider: Ti szép párt alkottok, hisz évek óta ezen a dedós színvonalon képesek vagytok beszélgetni. Ennyi idő alatt más ember megtanul egy nyelvet és levizsgázik belőle, mint amennyit ilyen óvodás párbeszédekre fordittotok. Ez ám a csodás értékes élet!

Womb Rаider 2020.09.08. 16:49:20

@Lorrh: Nos, itt is adva van a lehetőség, hogy elénk tárd a te csodás és elismerésre érdemes életed! Mintegy példamutatásul, bár hozzád felnőni esélynk vajmi kevés.

Mi kell(ene) hogy nyomokban Lorrh-ra is emlékeztessünk?

Lorrh 2020.09.08. 17:42:10

@Womb Rаider: nem kell rám emlékezni, felejts el.

MsIreneAdler 2020.09.08. 18:01:51

@Lorrh: ki kellene az egész magasröptű társalgást törölni a francba. Unalmas is.

"COPY PASTE"
blablabla, projektálsz
"COPY PASTE"
blabla mert teeee iiiis

Uhhhhh

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.08. 22:44:42

@Lorrh: Én élném az életem, de ez a baszatlan majom nem hagyja. Ha nem tűnt volna föl, ő élősködik meg csinálja a balhét egész nap a neten. Ha már itt tartunk, nincs valami ismerősöd, aki bárkire ráfanyalodik? Mert ha igen, akkor elküldhetnénk hozzá Womb Raidert és akkor egy időre talán lenyugszik.

@MsIreneAdler: Ne írj több posztot vagy tiltsd le a kommentmezőt, ha zavarnak a hozzászólások!

MsIreneAdler 2020.09.08. 22:57:19

@The Cortez: egyem a zuzádat, ne próbáld már állandóan megmondani, mit csináljak. A te blogodon intézkedj, én meg majd itt, oké? Nem a kommentek zavarnak, hanem a színvonaltalan, dedós adok-kapok, ami köztetek megy.

MsIreneAdler 2020.09.08. 22:59:47

@Lorrh: ócska taliga, még iratmegsemmisítő-kecske sincs benne :D

Womb Rаider 2020.09.09. 11:05:41

@Lorrh: Ugyan-ugyan... a múlt kísért. Vagy most más szerepet osztottál magadra?

@MsIreneAdler:

Lorrh 2020.09.09. 11:28:53

@Womb Rаider: engem nem érdekel ennyire ez a blogtér, hogy az életem meg a személyiségem részének tartsam, mint te.

Womb Rаider 2020.09.09. 11:37:13

@Lorrh: Ha te mondod.. mondjuk nem tudom, hogy akkor miért tűnsz fel időről időre új néven.. Mert ha valakit nem érdekel, az nincs itt ;)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.09. 12:02:13

@MsIreneAdler: „Nem a kommentek zavarnak, hanem a színvonaltalan, dedós adok-kapok, ami köztetek megy. ”

Akkor olvasd el még egyszer amit fentebb írtam. De akartam már ajánlani, hogy lehet mégis csak jobb lenne, ha gasztroblogot vezetnél. Ott tuti nem lennének ilyen dedós-színvonaltalan veszekedések.

MsIreneAdler 2020.09.09. 12:41:07

@The Cortez: nagyon helyes, mármint, hogy nem akartad ajánlani :)
Amúgy szerintem, ti képesek lennétek egy rántott hús-krumlipüré poszt alatt is egymásnak esni. Nincs igazam?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.09. 13:05:45

@MsIreneAdler: Akartam ajánlani, nem forgasd ki, mint ő.
Ha ez megjelenne ott és hozná a szokásos stílusát akkor tuti. Biztos ott is elvinni a főzés témát a férfigyűlölet irányába :)

MsIreneAdler 2020.09.09. 15:00:06

@The Cortez: akkor mégegyszer leírom: köszi, de ne ajánlgass nekem semmit.
Na látod, akkor nem az én blogomon múlik a csetepaté, hanem a gyenge önuralmadon:)

Lorrh 2020.09.09. 15:02:41

@Womb Rаider: az nem érdekel, hogy egy nick milyen "imidzset" alakít ki. Neked a WR védjegyed lett már a kötözködő tudálékos fidesz droid témakörben.

Womb Rаider 2020.09.09. 16:02:24

@Lorrh: Van aki kötözködik, makacs, meg van olyan is, aki nem hajlandó egyenesen válaszolni, csak tekergőzik, kétértelmű vagy éppen értelmezhetetlen válaszokat ad.. vagy csak megunja és nicket vált.

Meg van, aki egészen leegyszerűsíti a probléma megoldását: stigmatizál. Errefelé a "fidesz-droidozás" a tuti nyerő stratégia, egy másik buborékban a libernyákozással lehet a falkát támadásra ösztönözni.
Két tábor, két buborék, hülye az, aki rossz buborékra téved, mert onnantól nehéz lesz jót mondania.

Mostanában voltam liberális, fideszes, jobboldali, komcsi.. :))) de a legjobban az szórakoztatott, amikor Geiger esett nekem. Totál összezavarodott, de végül kikalkulálta, hogy nem érdemes velem egyetérteni, mert az csak valami csapda lehet.

Ja..és az imídzs.. te miért váltottál , ha valójában lényegtelennek gondolod?

Lorrh 2020.09.09. 17:19:11

@Womb Rаider: ha lesz öt perc szabadidőm, akkor sajnálni foglak.
Sajnos most épp elfoglalt vagyok, mert a Duke egyetemnek írok egy tanulmányt az n dimenziós vektorterek többszörösen független skalár transzformációján a legkisebb négyzetes becslés kritériumfüggvényéről. Boccccssss.
A helyedben próbálnék egy kicsit önreflexív lenni, miért is vagy te olyan megosztó és miért mindenhol a kívülállásoddal tüntetsz. Egyáltalán minek kommentelgetsz ilyen meg-nem-értő, ellenséges környezetben?

Womb Rаider 2020.09.10. 11:19:13

@Lorrh: Persze.. :) Mintha egy B-listás sorozat 7. évfolyamának 6. részében elhangzó technoblablát hallanám. Nem sikerült pontosan összeollózni, de a szép szőke főhősnő biztos elkerekedő szemekkel fog rádnézni :)

"Egyáltalán minek kommentelgetsz ilyen meg-nem-értő, ellenséges környezetben? "
Most őszintén.. te jobban élvezed, ha olyan közegben mozogsz , amit áthat a bamba egyetértés és a keserű fingszag? Jobb a megerősítést keresni, mint a véleményed ütköztetni?
Mindenki kucorog a maga kis filter bubble-je alatt és boldog, hogy képben van, érti a nagy összefüggéseket.. hogy ez hová vezet??

Womb Rаider 2020.09.10. 11:20:29

@Lorrh: "a lesz öt perc szabadidőm, akkor sajnálni foglak. "

Ja.. nem hiheted, hogy a sajnálatodra pályáznék.. vagy bárkiére. Az egész az én választásom, bár néha zavar, hogy néhányan nem képesek sportszerűen játszani.

Lorrh 2020.09.10. 12:19:51

@Womb Rаider: én inkább bedobom a törölközőt. Pá!

Womb Rаider 2020.09.21. 10:02:31

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Érdekes, hogy a szexuális "forradalmat" és az egyre szélesebb körben terjedő extrém szexuális elvárásokat, elképzeléseket (hála a jós pornónak..) nem is említik. Sajnos sok férfi/fiatal olyan preferenciákkal indítaná a szexuális életét, amihez csak éppen partnert nem lehet találni. Sőt, a kéőbbiekben sem igazán, így méginkább magukra zárják a saját kis világuk ajtaját.

mgdé 2020.09.21. 15:46:20

@MsIreneAdler:

"Viszont, ha a nő a legalkalmasabb egyedet akarja kiválasztani a "párzásra" ..."

Ha már ... Ilyen berendezkedésre valóban bőven van példa az állatvilágban, de az ilyen fajok nagyon-nagyon-nagy többségében a nőstény - miután kiválasztotta arra a fél mp-re - 5 percre a megfelelő, kellően kvalitásos hímet -, teljesen egyedül viseli a gyereknevelés gondjait, még csak gyerektartási apanázs sincs. Az apa csak és kizárólag a jó magot adja. (Na jó, a hímtigris éppenséggel plusz még kis saját vadászterületet is biztosít/véd meg a saját nőstényeinek, ált. egyszerre 3-4-nek is, külön-külön területet, de igazi hímtigris aztán tényleg nagyon-nagyon kevés van, rájuk nem lehet alapozni az emberi faj fennmaradását!)
Biztos, hogy pontosan erre vágynak/vágyna a nők/a nők többsége?
Én csak kérdezem, mer' én ugyan honnan tudhatnám ezt? ;)

Lorrh 2020.09.21. 16:07:13

@mgdé: ez jó válasz volt! Bizony, könnyű az állatvilággal takarózni, amíg ez az érdekünk, de az érem másik fele már nem tetszik.

MsIreneAdler 2020.09.21. 17:28:45

@mgdé: egy poszt alatti kommentből ragadtál ki egy részletet. A teljes komment nem arról szólt, amire reagáltál, de lendüljünk most túl ezen :)
Egyrészt, az állatvilágban a tigrisen kívül azért némileg több fajnál figyelhető meg az, hogy az apaállat is besegít az utódok gondozásába, védelmezésébe, pl gondolj csak a madarakra. Másrészt igen, az egész ismerkedési rituálét ez mozgatja, hogy az egyedek az általuk elérhető legjobb párral egyesüljenek. Aki azt mondja, hogy ő nem ilyen, az hazudik. És bár csak és kizárólag a nőkről szeretik ezt mondani, hogy válogatnak, a férfiak sem különbek. Mert ugye minden férfi egy hűséges, kedves, házias tündérre vágyik, valahogy mégsem a csupaszív Icukát választanák a maga csekély 100 kilójával, ha van esély a bombaalakú, ámbár picit jellemhulladék Ribanc Rékánál is. A gond ott kezdődik, hogy az embereknek általában fogalmuk sincs magukról, hogy melyik polcon is vannak, ezért arról sem lehet fogalmuk, hogy milyen pár illik/való hozzájuk. Innen viszont egyenes út vezet a csalódásokhoz és a másik nem meggyűlöléséhez.
Szóval ne csodálkozz, ha nem tudod, mi kell a nőknek, mert igazából azt ők maguk sem tudják :).

MsIreneAdler 2020.09.21. 17:29:30

@Lorrh: igen, erről szólt az eredeti komment...

mgdé 2020.09.21. 17:52:09

@MsIreneAdler:

Nem mély filozófiai vitát kívántam generálni, pusztán csak egy icike-picike csitt-csattot elereszteni. Ha lehet, annak viszont szórakoztatót. :)

Igen, vannak olyan fajok is.
Én a többségükről - engedtessék meg, a túlnyomó többségéről - írtam.

Ahol nem 1-1 -es párok, vagy pedig - rokoni szálakon alapuló csapat - vannak/van, ott a kvalitásos hím "körbeszór", mert ez a természet szabta dolga, viszont nem utódnevel. (Annyi sok nősténytől való "családjait" hogyan tudná darabonként külön-külön gondozni? Nem alszik, csak gondoz?) Körbeszór és kész, hacsak nem, pechjére, bár ő a legkvalitásosabb hím sáska szerte a világon, már az első megszórt nőstény szőröstül-kitinestül fel nem falja. :P

MsIreneAdler 2020.09.21. 18:43:31

@mgdé: azt mindjárt gondoltam, mert, ha a mély filozófia lenne a vágyad, akkor nem nekem és nem itt írtál volna. Erre vannak sokkalta magasröptűbb blogok és bloggazdák :)
Azért ismerek itt az "embervilágban" is olyan kvalitásos hímeket, akik csak beszórni szeretnek, a többi már nem érdekli. Ezek párjaik azok a nőstények, akik nem riadnak vissza a legalpáribb taktikáktól sem, hogy a hímet mégis maradásra bírják. Csoda, hogy a fejüket nem rágják le :)

mgdé 2020.09.21. 19:37:45

@MsIreneAdler:

Az ilyen ffiaknak nőstény fehér cápákkal kell kezdeni (hozzánk legközelebb azt hiszem Málta környékén ívnak :D) , azok elég biztosak abban, hogy hím nélkül is meg tudják védeni a cuki kis ivadékot, nem kell nekik minden percben egy pasi a szögbeveréshez vagy a tsnames.ora beállításához. Az ilyen nők miatt meg megszülettek a 3, vagy 7 vagy 12 fejű sárkányos mesék, majd könyvek. A kínaiak persze ezt is másképp gondolják, náluk a sárkány bölcs, s piedesztálon van az anyós.

Illetve, hogy ez utóbbi nem csak egy Európában honos urbanlegend-e, azt majd megírja a világlátott fehér herceg. :)

MsIreneAdler 2020.09.22. 07:25:13

@mgdé: visszatérve az eredeti kérdésedre, szerintem jó a férfi a háznál, nem hinném, hogy bármelyik nő szívesen gondozza egyedül az utódját. Hasznos kis élőlények ám ők, likvidálják a pókokat a lakásból, felfúrják a polcot a falra, kikormolják a kéményt :)
Nyilván hogy ezeket örömmel végezzék, kell egy kellemes környezet. Lehetőleg sárkány és anyós mentes.

Womb Rаider 2020.09.22. 10:51:13

@MsIreneAdler: "visszatérve az eredeti kérdésedre, szerintem jó a férfi a háznál, nem hinném, hogy bármelyik nő szívesen gondozza egyedül az utódját. "

Naná.. emellett pedig tán nem annyira irreális elvárás egy büszke férfitől, hogy saját utódának felneveléséhez az optimális feltételeket megteremtse. Ki-ki kvalitásai mentén, persze..
És bár néhányan szeretik saját tetteiket-döntéseiket állatvilágból hozott (kimazsolázott) példákkal 'legitimálni' én azért hajlok arra, hogy tkintsük már inkább magunkat tudatosan cselekvő értelmes embereknek, akiknek valamikor, a messzi régmúlt időkben távoli rokonai még az őslevesben pancsikáltak.

mgdé 2020.09.22. 14:14:22

@MsIreneAdler:

A pókot nem vállalom, nem szeretem bántani őket. Cserébe inkább kiteszem a macska szűrét a hálószobából. A többi feladat rendben. :) Ellenben mi az, amit cserébe kapunk? Mit is fed pontosan a "kellemes környezet", sőőőt, hogy racionális legyek: a hosszútávon kellemes környezet? ;)

MsIreneAdler 2020.09.22. 15:44:37

@Womb Rаider: pont erről beszéltem, kinek, mikor, mi jön kapóra azt veszi figyelembe az állatvilágból, míg ugyanazért a másik nemet elítéli. Én is úgy gondolom, hogy felnőtt, gondolkodó emberek vagyunk, akiknek racionális döntéseket kellene hozniuk...de rohadtul nem ezt látom. Ösztönös, hisztiből elhatározott dolgokat látok, amik nélkülöznek minden józan észt.

MsIreneAdler 2020.09.22. 16:43:38

@mgdé: pedig a pókkal való küzdelem az nem csak nálam jelent belépőt, de sok más nőnél is :). Nem kell bántani, vagyis hát rohadtul nem érdekel, mit teszel vele, a házban ne grasszáljon, ennyi.
Mit kapsz cserébe? Amit kérsz. Amire meg tudsz alkudni a pároddal. Nálam a rovarok eltüntetése pl garantált vizesblokk tisztítást ér, forever :). Gondold el, mi jár a polcért :D
A kellemes környezetet úgy kell elképzelni, ahova szívesen mész haza. Ahol feltöltődhetsz, ahol tudod, hogy valaki olyan vár, akivel jó lesz találkozni. Ezért mindenkinek mást jelent. A hosszú táv titka a kölcsönösség. Kölcsönösen pedig olyan emberrel lehet tartósan jól együtt élni, aki passzol hozzád. Tehát fontos a jó választás, ahhoz pedig kell az önismeret, hogy mit tudsz adni, meg mit szeretnél...blablabla ezt ezerszer leírtam már :)

Womb Rаider 2020.09.22. 18:36:12

@MsIreneAdler: Na, igen.. néha egészen vicces, hogy amekkora erőfeszítéssel igyekeznek megideologizálni a hülyeségeiket, fele annyi energiával és némi előrelátással el is kerülhetnék a konfliktust.. vagy csak egyszer követnének el egy hibát.. de nem, ez valóban sok ember számára túl nagy kihívás.

Lorrh 2020.09.22. 19:12:26

@MsIreneAdler: a konfliktust az okozza, hogy a tiszta ház, kellemes környezet kb alapjaiban tér el egy férfi és egy nő értékrendjében. Ablakpucolás, portörlés, ágynemű mosás vasalás ez egy nőnek (jó esetben) fontos, egy férinak meg nem. Pont emiatt egy férfi ezt nyaggatásnak vesz és a nő sárkányoskodásának.
Nők szokták kitalálni a "festeni kéne már" szindrómát is és ekkor is a férfi feladata a bútor tologatás, mesterember keresésé és azzal való konfliktusozás. A férfi szerint jó lesz az még!
A nő generálja a problémát amit a férfinak kell megoldani. A nő ugráltatná a férfit, de az meg inkább elmenekül hétvégente horgászni.

Ez alapvető konfliktusok melegágya.

Lorrh 2020.09.22. 21:44:01

@PeniValdes: és ezt tőlem kell megtudd!? :-DP

MsIreneAdler 2020.09.22. 22:15:19

@Lorrh: nos ezt a konfliktust úgy lehet legkönnyebben feloldani, ha nem egy tini fiúval, hanem egy felnőtt férfival költözik össze az ember, aki belátja, hogy az otthona állagának a megóvása az ő érdeke és dolga is. A nő pedig jobb, ha tudatosítja magában, hogy a ház van értünk, nem pedig mi a házért. Egy otthon nem azért van, hogy folyton folyvást súroljuk, hogy aztán a barátoknak mutogassuk, hanem hogy megpihenjünk benne.
Ami engem illet az ágynemű vasalását a világ egyik legfeleslegesebb dolgának tartom három okból is:
-reggel beágyazol, ezért nem látod
-este csukott szemmel alszol, ezért nem látod
-amúgy is mindig hamar összegyűrődik ;)

mgdé 2020.09.23. 01:04:38

@Lorrh:

"A nő generálja a problémát amit a férfinak kell megoldani. A nő ugráltatná a férfit, de az meg inkább elmenekül" ...-ni.

Stimmt. (Nyilvánvalóan nem minden egyes esetre, de az esetek többségére igen.)

MsIreneAdler 2020.09.23. 07:37:47

@PeniValdes: jujj, ezt most láttam, és nem, egy sem kell... :) Egy fél pók, na az már esetleg!

@Womb Rаider: na ugye, hogy állatok vagyunk mind :D!

Womb Rаider 2020.09.23. 12:39:46

@Lorrh: Ezek szvsz olyan mondvacsinált konfliktusok, amik hátterében valami egyéb búvik meg..

A férfiak keresnek mesterembert témában meg annyit tudok hozzátenni, hogy a baráti társaságunkban van egy srác, kerítéseket és kapukat, korlátokat szerel/gyárt. Ő mondta hogy manapság 10 esetből nyolcszor nővel tárgyal-egyeztet és nő veszi át a melót. Kezdenek elpuhulni a férfiak.

@mgdé: Sajnos a férfiak jókora hányada mára teljesen alkalmatlanná vált a problémák megoldására. Semmit nem képes megjavítani, egy kiesett konektorhoz 'mestert' hív, ha csapot kell cserélni, akkor is a telefonjáért nyúl.
Nem állítom, hogy általánso, de a tendencia látható és nem jó..

Régen a férfi ott kezdődött, (vidéken legalábbis) hogy felépítette a házát, bekerítette a portát, gyümölcsfákat telepített és gondozta.. és az nem mentség, hogy nem ér rá, mert pénzt kell keresni.

Az ilyen férfiakkal hogyan mennél bölényre vadászni? Felhívnák Kittenberger Kálmánt, ha kiguglizzák a telefonszámát?

Womb Rаider 2020.09.23. 13:22:46

@PeniValdes: Tudja a rosseb.... a nők mintha kissé gyakorlatiasabbak lennének, de nyilván embere válogatja.
Azt azért látom, hogy mintha a fiatalabb generációk körében sikk lenne a hozzá nem értés, a kétkezi tevékenységtől való elhatárolódás. Persze mindig akad egy-két kirívó példa, és elképesztő dolgokat is létre tud hozni a vállakozó szelleműbb pasi.
Nyilván tér is kell a kibontakozáshoz, ami vidéken/kertes házas környezetben jobban megtalálható.

Külföldön mintha ebben (is) picit előrébb járnának amúgy. A DIY kultúra nálunk is létezett, de elsorvadt, odakünn meg tombol... persze lehet, más meg mást tapasztal a saját látókörén belül.

mgdé 2020.09.23. 14:42:30

@Womb Rаider:

Én azért azt is láttam, hogy a vidéki görög házak majd mindegyikében van legalább egy vadászpuska.
(Ugyan jellemzően sörétes, s az bölényre nem optimális, de ez most még mindegy, egyelőre elég kevés az olimposzi vagy szigeti bölény.)

Nyugaton lehet, hogy kevésbé, de Mo.-n a piramis népesebb szekcióiban egyelőre valóban a férfi a fő pénzkereső. S emiatt nincs is otthon, amikor a mesterember épp munkaidőt tart. Azaz, ha ez nem is optimális, de a konnektor szerelésre a pénz teszi oda "sajátmagaként" a ház ura. Az asszony meg az időt. Esetleg még a konfliktust a mesterrel - avagy épp valami mást, ha elég lenyűgöző a mesterember khm "személyisége" (mennyivel is rosszabb egy jókiállású burkoló, mint egy fitneszedző, fallabdaedző, vagy masszőr? :D) - vállalja át/fel.

Lorrh 2020.09.23. 15:17:08

@Womb Rаider: Annyit tudok mondani az otthoni nembarkácsolók védelmében, hogy elképesztően bonyolulttá vált a világ. Nagyon különleges és drága anyagok vannak, amikhez speciális szerszámok kellenek, szaktudás, ami nem akasztható le a kocsmai beszélgetésekből és egy amatőrnek nincs lehetősége szakmai tapasztalatok nélkül belevágni ma már kb semmibe.
Ez már nem a zsigulit barkácsolók világa. Nagyon sok dolog ma már nem is szerelhető, nem javítható, mert gyárilag olyanra csinálták, hogy kidobni, újat venni lehet csak.

mgdé 2020.09.23. 16:22:42

@Lorrh:

valahogy növelni kell a fogyasztást ...
egy jobb katana vagy damaszkuszi kard annak idején nemzedékek sorának kiszolgálására készült
de mondhatjuk a rég 240-es Volvót, vagy 180-200-220 -as Merciket is.
Vajon a mai Lada típusok még javíthatóak kalapáccsal? :)

MsIreneAdler 2020.09.23. 20:34:20

@Lorrh: @Womb Rаider:

Nem tudom, annyira én nem tudok rápörögni ezekre a házibarkács dolgokra. Nyilván van, amiért nem szeretnék embert hívni, de vannak olyan munkák, amikre simán. Mint ahogy egy sajátos-tejfölös tésztát nem fogok étteremből rendelni, de mondjuk egy sushinak nem állok neki itthon. Annyi mindent mást lehet csinálni együtt. A napi teendők is elég időt vesznek el. Ezeket pedig célszerű úgy felosztani, hogy ki, mit utál kevésbé, és kinek mennyi ideje van otthon erre. Na meg, hogy ki csinálja a nagyobb dzsuvát :)

Womb Rаider 2020.09.24. 08:25:01

@Lorrh: "Ez már nem a zsigulit barkácsolók világa. Nagyon sok dolog ma már nem is szerelhető, nem javítható, mert gyárilag olyanra csinálták, hogy kidobni, újat venni lehet csak. "

Nyilván nem azt várja el az ember, hogy a notebookban lecserélje az olajat, meg az ékszíjat.. de még az sem gond, ha nem nyúl a villanyhoz.. de (és itt jön a saját elmélet) kb semmit sem csinálnak már . nem készítenek görbefából nyoszolyát, préshulladékból kerítést, neoncsőből rózsabokorba karót.

Aki csak egy icipici bizbaszt is létrehozott valaha, mondjuk épített egy kerti sütögetőt, vagy magaságyást a paradicsomoknak, az tudja, hogy az 'alkotásnál' felemelőbb, megnyugtatóbb dolog nincs és a 'mű' büszkeséggel tölti el az alkotót. Kell ennyi kielégülés.. és (itt visszacsatolva a modern korhoz) annyi, de annyi okosságot lehet kinézni a tecsőből és társaiból, hogy akár vállakozást is lehet rá alapozni.
Ismerek egy faszit, egy ideig az emelőgépeinkkel kapcsolatos munkavédelmi dolgokat intézte, közben a netről' kitanulta' apróbb elektronikai kütyük hibakeresését, javítgatási trükkjeit és elkezdett monitorokat, tápegységeket, ezt-azt javítgatni. Sikerein felbuzdulva most, hogy nyugdíjba ment, egész nap ezzel vacakol, egészen jó bevétele is van belőle és látszik rajta, hogy egy-egy cucc megjavítása örömmel tölti el.
De baszki, már ott tartunk, hogy egy kurva ikeás / lutz-os bútorhoz is 'szerelőt' hív a családfő, mert ő 'nem ér rá' bütykölni. Inkább kifizeti a bútor árának 10-20 százalékát is pluszban. (Barátnőm férje, agyrém a faszi) megengedheti magának, nincs ezzel semmi gond, de mégis fura.
Mintha félnének idegen terepre merészkedni, kihívásnak éreznek egy komódot.. pedig hol van az egy bölényvadászattól..(ami ugye zsigerileg van benne egy fasziban)

Womb Rаider 2020.09.24. 08:30:26

@MsIreneAdler: "Annyi mindent mást lehet csinálni együtt. "
Ja.. én attól mászom falra, amikor a zuram bejön a konyhába és szakért :) Mert ő két milliméterrel szélesebbre vágná a sajtos sütit, egyel nagyobb szaggatóval lyuggatná a pogácsát és hasonlók.. de amúgy imádom, ahogy főz.
Viszont szeretek vele férfias dolgokat csinálni és szeretem a szerszámait bitorolni. Ő tanított meg hegeszteni .. azt nagyon bírtam. Kár, hogy mostanában nincs mit meghegeszteni :)

Womb Rаider 2020.09.24. 08:31:30

@mgdé: Te így látod, én meg nem. Szép az élet! Trallala!

Lorrh 2020.09.24. 08:33:31

@Womb Rаider: Igen, ez így van, ahogy írod. Kiderül, hogy mi vagyunk a mammutok.

MsIreneAdler 2020.09.24. 13:49:13

@Womb Rаider: hegeszteni nem, de forrasztani pákával tudok, még gyerekkoromban tanultam, nagyon szerettem. Ha jól tudom ma már az is teljesen gépesítve van, pedig imádtam az ón szagát (lehet ez kis gáz/gőz szippantás sok mindent megmagyaráz velem kapcsolatban :D)
Én szerencsés vagyok, csak azt csinálom meg a ház körül, amihez tényleg kedvem van, vagy ugye elég pimfli dolog. Pl gipszkartonoztam is, parkettáztam is, festés, tapétázás sem okoz gondot. Ha! Kedvünk és időnk van. A többire ott a szaki.
Viszont az közös hobbink ezek szerint, hogy szeretjük a szerszámot bitorolni :D

Womb Rаider 2020.09.24. 14:49:07

@MsIreneAdler: Az inkább a gyanta illata lehetett.. nálunk a család férfitagjai állandóan forrasztottak, meg nyákokat marattak :)

A szerszám, nos igen.. lényeges, hogy ergonómiailag kifogástalan , jó fogású legyen. Ha kell, lehessen két marokra fogni és kopásálló, tartós, többcélú legyen!

MsIreneAdler 2020.09.24. 19:52:15

@Womb Rаider: jujj, tényleg, még mindig itt van az orromban, mondjuk többet fordult elő otthon ez, mint a süti illat.
No hát a szerszám fontos, ez van :D

Womb Rаider 2020.09.25. 07:38:24

@MsIreneAdler: Van némi hasonlósága a valódi tömjén illatával.. lehet, tudat alatt amikor forrasztottál, olyankor biztonságban érezted magad a Sátántól, a kísértésektől!!!

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.27. 15:41:32

@Womb Rаider: ”Kezdenek elpuhulni a férfiak.”

Írja ezt egy elkurvult, egyben elférfiasodott ”nő”.

„Sajnos a férfiak jókora hányada mára teljesen alkalmatlanná vált a problémák megoldására. ”

Nem is minden az ő dolga... Mégis mindig a nők várnak segítséget a férfitól.

„Semmit nem képes megjavítani, egy kiesett konektorhoz 'mestert' hív, ha csapot kell cserélni, akkor is a telefonjáért nyúl.”

A csapcsere mióta a férfi dolga te semmihez nem értő barom?

„Régen a férfi ott kezdődött, (vidéken legalábbis) hogy felépítette a házát, bekerítette a portát, gyümölcsfákat telepített és gondozta.. és az nem mentség, hogy nem ér rá, mert pénzt kell keresni.”

Tanyán lehet. Nem is volt élete a szerencsétlennek.

„Az ilyen férfiakkal hogyan mennél bölényre vadászni?”

Az eszüket használnák és téged vetnének a bölény elé. Én nem, mert sajnálnám a bölényt

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.27. 15:42:21

@Womb Rаider: „kb semmit sem csinálnak már . nem készítenek görbefából nyoszolyát, préshulladékból kerítést, neoncsőből rózsabokorba karót.”

Írja az, aki egész nap a neten trollkodik.

„Aki csak egy icipici bizbaszt is létrehozott valaha, mondjuk épített egy kerti sütögetőt, vagy magaságyást a paradicsomoknak, az tudja, hogy az 'alkotásnál' felemelőbb, megnyugtatóbb dolog nincs és a 'mű' büszkeséggel tölti el az alkotót. Kell ennyi kielégülés.”

Írja az, aki még egy két kattintásos blog létrehozására sem képes :)

„De baszki, már ott tartunk, hogy egy kurva ikeás / lutz-os bútorhoz is 'szerelőt' hív a családfő, mert ő 'nem ér rá' bütykölni.”

Valamiből el kell tartania az egész nap a gép előtt tespedő családanyát. Ahhoz pedig idő kell. De tök jó, hogy megint az őrjöng, aki egész nap nem csinál semmit :)

Womb Rаider 2020.09.28. 12:17:24

@The Cortez: "Írja az, aki még egy két kattintásos blog létrehozására sem képes :)"

Ebből milyen messzemenő következtetéseket vonsz le? Mert ugye nem azt, hogy a blogod bárminemű szempont mentén összemérhető akár egy hevenyészett tűzrakóhely hasznosságával, értékével?
Blogot 'csinálni' nem tudás, hanem akarat kérdése. Amit te csinálsz, arra semmi szükség, a saját beteg pszichédet próbálod gondozni és az egódat polírozni. Önmagáért létező netszemét.

Mivel utóbbi két hozzászólásod sem szólt többről, csak nettó személyeskedésről, azt hiszem, felesleges ennél bővebben reagálnom.
Kitiltasz a blogodról, majd idejössz köpködni.. ócska netcigány vagy.

"Írja ezt egy elkurvult, egyben elférfiasodott ”nő”.
Micsoda ütős érvelés..

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.28. 17:34:05

@Womb Rаider: „Amit te csinálsz, arra semmi szükség, a saját beteg pszichédet próbálod gondozni és az egódat polírozni.”

Állj le a projektálgatással!

„Önmagáért létező netszemét.”

Ez tök jó megfogalmazás a virtuális tevékenységedre. Kár, hogy megint rossz címre küldted...

„Kitiltasz a blogodról, majd idejössz köpködni”

1 napra voltál kitiltva. Le volt írva (az is, hogy miért), tehát megint ”véletlenül” átsiklottál felette.

„Micsoda ütős érvelés.. ”

Pont azért, mert igaz.

MsIreneAdler 2020.09.28. 22:01:06

@Womb Rаider: amúgy ha blogot indítanál, Cortez mellett én is törzsolvasód lennék :). De komolyan.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.28. 23:04:09

@MsIreneAdler: Nem kell egy Szubrina blog 2. Csak hát felháborító, hogy úgy viselkedik itt a neten, mint egy csöves, aki bepofátlankodik a vendéglátó egységekbe.

MsIreneAdler 2020.09.29. 08:44:38

@The Cortez: állandóan biztatod, hogy indítson blogot, aztán meg most azt írod, nem is kell... Összezavarsz :). Inkább valld be, hogy tűkön ülve várnál minden egyes posztot :)

Lorrh 2020.09.29. 08:58:29

@MsIreneAdler: Azért nem tudna blogot írni, mert valódi állítása, mondanivalója nincs a világról. Kizárólag (99%-ban) valakivel vitáznia kell. Mindegy miről, de ellent kell mondjon.
Egy posztot írni az egy konstruktív elme működést feltételez. Meg kell fogalmazni állításokat. És ő attól fél, hogy ebbe majd mások belekötnek és máris defenzív szerepbe szorul. Azt nem szereti. Szeret ő lenni a támadó fél.

Womb Rаider 2020.09.29. 10:55:53

@MsIreneAdler: Nézd... én sok mindent képzelek (meg persze egy csomó egyebet tudok is) magamról, de nem volt soha olyan képzetem, hogy nekem egy saját blogot rittyentve kellene políroznom az egómat, hintenem az érdektelen gondolataim.. az meg végképp nem, hogy ettől érezzem magam valakinek..
De nem vagyunk egyformák.

@Lorrh: "Azért nem tudna blogot írni, mert valódi állítása, mondanivalója nincs a világról. "

Neked van blogod? Vannak valódi állításaid? Még a nemedet sem tudod eldönteni.. egy éve még nő voltál.. aztán 'amott' bedőlt a műsor, radíroztál és lettél Lorrh.. szóval ne fárassz.

"Egy posztot írni az egy konstruktív elme működést feltételez."
Hol vannak a posztjaid?

"És ő attól fél, hogy ebbe majd mások belekötnek és máris defenzív szerepbe szorul. Azt nem szereti. Szeret ő lenni a támadó fél. "
Most mondjam azt, hogy magadról beszélsz? Azért 'érzed' ennyire a stratégiát?

Womb Rаider 2020.09.29. 11:02:21

@The Cortez: "Állj le a projektálgatással!"

Állj le a hazudozással és a buta rágalmaiddal! (már látom, hiba volt megtanítanom neked a projekció szót.. vagy magát a fogalmat is meg kellett volna veled ismertetnem..)
Nem háríthatsz mindent azzal, hogy "Ne magadból indulj ki!" Ez így nagyon tré. Látszik, hogy képtelen vagy érdemben cáfolni, így marad a manekülés.. "Ne projktálj!"

"Állj le a projektálgatással!"
Újra leírom: az kevés, hogy te valamit kijelentesz. Attól még önmagában nem válik valósággá. Arra nem futja az intellektusodból, hogy kissé kifejtőbben igazold, miért is , miből jön az állítás, hogy kurva lennék? Az nem indok, hogy ezzel jól be lehet mocskolni a vitapartnert..

"Csak hát felháborító, hogy úgy viselkedik itt a neten, mint egy csöves, aki bepofátlankodik a vendéglátó egységekbe. "
Az is felháborító, amit te művelsz. Egy nyilvános platformon ontod a hazug, torz meséidet. Hülyíted a nálad is butábbakat. Szar hályogkovács vagy, gátlásoktól mentesen. Veszélyes kombináció. Nem szarhatsz az út közepére, még akkor sem, ha körbekeríted.

MsIreneAdler 2020.09.29. 11:25:05

@Womb Rаider: a blog nem (csak) egópolírozásra jó, bár tény, hogy sokan annak használják. Unaloműzéshez viszont kiváló. Szerintem túl sokat látsz ebbe az egészbe, túlbecsülöd a blogok jelentőségét. Ha blogot indítanál, én nem gondolnám, hogy azért tennéd, mert futtatni akarod magad.

MsIreneAdler 2020.09.29. 11:29:12

@Lorrh: igen, lételeme a vita, de amilyen hosszú, részletes kommenteket ír, ezek akár lehetnének posztok is. Valamint, ha ő lenne a bloggazda, akkor uralhatná csak igazán a terepet, nem gondolnám, hogy ez a helyzet egy védekezési pozícióba kényszerítené őt, sőt. Szóval szerintem más oka van annak, hogy nincs blogja.

Womb Rаider 2020.09.29. 11:53:23

@MsIreneAdler: "Szerintem túl sokat látsz ebbe az egészbe, "

Nem én voltam... (de oké, ez is írjátok nyugodtan a számlámra..) aki nagyon is nagy jelentőségét látom annak, hogy van-e valamely kommentelőnek blogja, vagy nincs... Már bocccs..

"Szóval szerintem más oka van annak, hogy nincs blogja. "
És mi lenne az? Tudnom kell, hogy mi motivál engem!

Lorrh 2020.09.29. 12:46:18

@Womb Rаider: kommunikációs kényszer. Unatkozol IRL. Meggyőzés mánia. Népnevelés inger.

Womb Rаider 2020.09.29. 13:01:50

@Lorrh: Jó, de azt magyarázd el, hogy te miért játszol homlokegyenest eltérő szerepeket? Miért bújsz ilye-olyan karakterek bőrébe? Ezt milyen kényszer hatására teszed?

Aki blogol, az nem kommunikációs kényszer hatására ír, csak az, aki nem ért vele egyet? Az nem akar meggyőzni, de aki más nézetet vall, az bezzeg igen?

Lorrh 2020.09.29. 13:58:18

@Womb Rаider: mindig más féle gyógyszerrel kisérletezik rajtam a főorvos úr.
Sosem érted meg a mondanivalót.
Aki bolgol az ÁLLIT valamit a világról.
Aki meg más ember kommentjébe, világnézetébe KÖT BELE az meg destruktív feszültség generáló csupán, nem viszi előre a világ ügyét.
A több ezer kommentedból kb 3-4 db volt amikor mondjuk egy filmet ajánlottál, vagy konstruktivan szóltál hozzá. A legtöbbször a másik embert akarod népnevelni, ami eleve hibás premissza.
A legtöbb ember a pozitiv megerősítésre vágyik, hogy egyetértsenek vele, kapjon jutifalatot.
Te felsőbrendűnek érzed magad, neked nem kell ez, te pont a konfliktusokban éled ki magad. Tipikus skorpió mentalitás. ÉS ezzel nem barátokat szerzel, hanem ellenségeket.
De jó úton haladsz, szeretett vezérünk pontosan ilyen személyiségtípus. És lám milyen sokra vitte. :-)P

Womb Rаider 2020.09.29. 14:27:29

@Lorrh: "Aki bolgol az ÁLLIT valamit a világról."

Valamit.. ami ugye nem az abszolút és megkérdőjelezhetetlen igazság.. Bírom azokat, akik rettentően liberálisanak gondolják magukat, ám vérben forgó szemmel rohannak neki mindenkinek, aki nem ért egyet a véleményükkel :))))

És aztán ultima rationak leírnak ilyesmiket:"Aki meg más ember kommentjébe, világnézetébe KÖT BELE az meg destruktív feszültség generáló csupán, nem viszi előre a világ ügyét."

Érzed, mekkora ökörséget írtál? A világot nem az egyetértés viszi előre, nem az, hogy az elsőnek leírt blőd baromságra bólogatunk, hanem az, ha jkétkedünk, vitázunk, bizonyítékokat keresünk és ütköztetünk álláspontokat. Nektek ez nem akar mennei, rögtön bedurciztok, aztán meg már jönnek a pavlovi reflexek. Wombinak akkor sem lehet igaza, mert ő egy hülye fideszes kurva..

"A több ezer kommentedból kb 3-4 db volt amikor mondjuk egy filmet ajánlottál, vagy konstruktivan szóltál hozzá."
Több ezer kommentem a hülyékkel való vitára ment el.. de elmész te a picsába, ha most azt akarod beadni, hogy ti itt mind maximális konstruktivitással vagytok és tévedhetetlenül mondjátok meg a tutit, de én ebbe belerondítok.
"A legtöbb ember a pozitiv megerősítésre vágyik, hogy egyetértsenek vele, kapjon jutifalatot."
De baszki.. ezt most nem írhatod komolyan... az együttbégetés téged motivál? Te attól alszol jól, hogy megsimizik hatan a buksid.. miközben a bunkó Wombit lám, mindenki utálja? Te így pozícionálod be magad a ranglétrán? Vagy mi a fasz?
"Te felsőbrendűnek érzed magad, neked nem kell ez, te pont a konfliktusokban éled ki magad. "
Ugyan.. kettőnk közül rád messze inkább jellemző, hogy szeretsz lereszkedően szólni az emberekhez. Csak, te vagy annyira konfliktiskerülő, hogy nem nagyon mész bele vitába, inkább 'bölcsen' hagyod a fenébe.

"Tipikus skorpió mentalitás."
Páfff... asszem már nincs több kérdésem...

" ÉS ezzel nem barátokat szerzel, hanem ellenségeket. "
Itt nincsenek barátok. (de, vannak, amúgy, csak ők merték megmutatni a valós énjüket, de amit te nem látsz, az nyilván nincs is.)
És már ne is röhögtess, de ki nem tesz arról magasra, hogy Unter, Frau, Vitéz, Taga.. sorolhatnám, mi a szart gondol/hisz rólam? Attól én olyan is vagyok IRL? Vagy attól leszek jobb, ha ők 'befogadnak'?

Most kissé kiábrándultam belőled, egészen új oldaladat villantottad meg, igaz, végül is illeszkedik a mozaikba és megmagyaráz dolgokat.

Az tetszik, hogy bizonyos kérdéseket 'poénosan' igyekszel elütni, kikerülni.. te vájkálhatsz a másikban, de hogy jövök én ahhoz, hogy néhány fura dolgodat firtassam.. ugye?

Womb Rаider 2020.09.29. 14:28:47

@Lorrh: "De jó úton haladsz, szeretett vezérünk pontosan ilyen személyiségtípus."

Érdekes, hogy csak vezér/gazda vs. alattvaló/jobbágy relációban vagy képes a világot leképezni magadnak.. vajon honnan jön ez a beidegződés?

MsIreneAdler 2020.09.29. 14:29:39

@Womb Rаider: engem nem érdekel, hogy van-e bárkinek blogja, vagy nincs. Annyit írtam, hogyha neked lenne, én olvasnám,mint sokan mások is. Ennyi. Hogy miért nincs blogod, nem tudom. Lorrhnak írtam, hogy szerintem nem azért nincs, amiért ő mondja, hogy nincs. De már kezdek hozzászokni, hogy neked néha többször is le kell írnom a kommentjeimet más szavakkal... :)

Womb Rаider 2020.09.29. 14:35:15

@MsIreneAdler: Egy szart.. komolyan hiszed, hogy a 'múltammal' lenne értelme blogot indítani? Hogy az összes 'rajongóm ott tobzódjon? Hogy minden egyes betűt hatszor kelljen megmagyarázni? Ugyan..

"De már kezdek hozzászokni, hogy neked néha többször is le kell írnom a kommentjeimet más szavakkal... :) "
Én már megszoktam.. Cortez mellett másként nem is maradhat életben az ember :)
De ugye te sem érzed kellemesnek? Engem kissé már idegesít, hogy tucatnyi ember igyekszik különféle módokon felreérteni, félremagyarázni.. zsigerből..
Ehhez nem fogok blogot indítani, ezt itt is megkapom :)

Lorrh 2020.09.29. 14:53:33

@Womb Rаider: De bizony! A világot az egyetértés viszi előre, csak összefogással jutottunk fel a Holdra. Ha állandóan azon veszekednénk hogy az most sajt vagy egy hideg bolygó akkor sosem.

Mondom, hogy küldetéstudatos vagy: azt vizionálod, hogy neked kell megmentened minket a tévelygés hibáitól, hogy te tudod az egyisteni igazságot és azt mindenkinek le kell nyomni a torkán.
A Cortezzel való virtustáncotok meg egyenesen oszkárdíjas.

"Wombinak akkor sem lehet igaza, mert ő egy hülye fideszes kurva."
Na ugye, hogy te is egyetértésre vágynál! Arra hogy igazat adjanak neked, buksisimizzenek. Csak épp rossz helyen keresed.

"az együttbégetés téged motivál?" Bizonyám!!! bégetni jóóóóóóó.

MsIreneAdler 2020.09.29. 14:53:53

@Womb Rаider: egy blogra azt engedhetsz be, akit akarsz, előmoderálhatod a kommenteket is pl. Sokkal nagyobb ráhatásod lehetne egy beszélgetés folyamára. Szóval szerintem a te esetedben ez a forma talán kevesebb atrocitással járna. Ez lenne az előny.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.29. 22:24:05

@Womb Rаider: „de nem volt soha olyan képzetem, hogy nekem egy saját blogot rittyentve kellene políroznom az egómat, hintenem az érdektelen gondolataim.”

Mitől jobb ezeket kommentekben művelni?

„Állj le a hazudozással és a buta rágalmaiddal! (már látom, hiba volt megtanítanom neked a projekció szót.”

Előbb te. Már mondtam, hogy nem tanítottál nekem semmit, de még azoknak sem, akiknek kellett volna.

„Nem háríthatsz mindent azzal, hogy "Ne magadból indulj ki!" Ez így nagyon tré”

Nem, mert egy skizofrén szarkupac vagy. Gyógyító szándékkal írom neked.

„miért is , miből jön az állítás, hogy kurva lennék?”

A kommentjeidből.

„egy nyilvános platformon ontod a hazug, torz meséidet.”

Melyiket tudtad cáfolni? A meghazudtolás nem az.

„Hülyíted a nálad is butábbakat”

Vagyis téged? Nem hülyítelek, tanítalak.

„Nem szarhatsz az út közepére, még akkor sem, ha körbekeríted.”

Te beleszarhatsz mások üzletébe?

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.29. 22:34:17

@MsIreneAdler: Nem baj, hogy nincs blogja. Nem kell egy századik feminista blog. Az sem baj, ha valaki nem dolgozik és a faszát veri egész nap, de ne ugasson már annak, aki igen.

„előmoderálhatod a kommenteket is”

Olyan szutyoknak kéne lennie, mint Szubrinának?

„Sokkal nagyobb ráhatásod lehetne egy beszélgetés folyamára”

Olyan sunyi módon kéne radírozgatnia, mint neked?

MsIreneAdler 2020.09.29. 22:47:17

@The Cortez: ne kezdd te is, elég egy hisztipipi egy estére. Messzire mentetek, ezért gyomláltam kicsit. Ha nem tűnt volna fel, itt én vagyok a bloggazda, azt törlök ami nekem (!) nem tetszik. Nem tartozok neked magyarázattal. Mocskoljátok egymást privátban.
Én beleszóltam valaha, hogy te mit csinálsz a blogodon? Naugye :)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.09.29. 23:49:57

@MsIreneAdler: Épp ideje volt, hogy őt is gyomláljad.

„ azt törlök ami nekem (!) nem tetszik”

Csak nem erről volt szó.

„Én beleszóltam valaha, hogy te mit csinálsz a blogodon? Naugye :) ”

Igen. Többször is. Naugye :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2020.10.02. 17:22:36

@MsIreneAdler: ennek csak akkor lenne értelme, ha ezzel párhuzamosan mindenhonnan máshonnan eltűnne. de ez nem történne meg, ezért tényleg felesleges még egy hely az elmebetegségének.
süti beállítások módosítása