Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Yrénke blogja

Yrénke blogja

Szintelmélet

2020. június 28. - MsIreneAdler

Az első fura dolog, ami szembe jött velem itt a blogok világában az a szintelmélet. Persze én is hallottam már, hogy valamelyik nő tízes vagy erős nyolcas, de nem gondoltam, hogy van egy objektíven elfogadott rendszer, ami lehetővé teszi a besorlást. Mert ugye elvileg, aki nekem mondjuk ötös, az másnak lehet hetes, satöbbi. Természetesen a hideg rázott ettől az egésztől, hogy hát hol marad a romantika, mi lesz a belső értékekkel? Nos egy alany szintje igazából azt mutatja meg, hogy milyen intenzív érdeklődésre számíthat a másik nemtől. Szóval először még szó sincs mélyebb szempontokról, csakis arról, amit a leendő partner első ránézésre meg tud állapítani, esetleg egy-két viselkedési formáról, tulajdonságról, ami a másik nem számára nagy általánosságban fontos lehet.

Itt is van egy-egy jó kis teszt, ami számokkal ugyan nem, de besorlással, kategóriákkal megmondja, hogy hol helyezkedik el az adott nő és férfi a randizási táplálékláncban. Érdekes, hogy magyarul nem nagyon találtam jobbakattaláltam ebben a témában. Ha valaki esetleg kapásból tud jobbakat, az linkeljen. Érdekesség képpen lehet tanulmányozni még az "arcpalettát" az is segít az osztályozásban. 

 

https://www.ferfihang.hu/2018/07/14/teszt-ferfiaknak-mennyire-vonzo-on-a-nok-szamara/

screenshot_20200628_131526.jpg

https://www.ferfihang.hu/2018/07/12/teszt-noknek-mennyit-er-on-a-huspiacon/

screenshot_20200628_131736.jpg

Szerintem szórakoztató kis tesztek ezek, megsértődni felesles rajtuk. Én pl. az esélytelenek nyugalmával konstatáltam, hogy -5 ponttal indulok kapásból :D. :D (innen szép nyerni, mi?:)) . 

Na de mire jó ez és mennyire vegyük komolyan? Szerintem ez azoknak jó, akik el vannak keseredve és dunsztjuk sincs hova pozícionálják magukat a húspiacon, és egyáltalán ki legyen a célcsoportjuk, akiknél még sikerük is lehet. Esetleg segít megérteni, hogy miért volt valakinek kudarc a párkeresés, mert az ok lehetett az, hogy alul vagy felül értékelte önmagát, és aszerint a fals kép szerint keresgélt. De mimimum annyi haszna lehet, hogy legalább leül az ember, összeszedi, hogy mije van, és hogy ehhez képest milyen partnerre vágyik. Szerintem a társkeresési "balszerencse" oka legtöbbször az, hogy az emberek többségének halvány lila gőze nincs saját magáról, és csak valami felszínes klisét keres a másikban, nem azt, ami valóban fontos. 

Vannak, akik teljesen a megszálottjává váltak ennek az elméletnek. Hirtelen két-három kommentelő jut most eszembe, akik kábé mindent ezzel magyaráznak. Én úgy gondolom, hogy ismerkedéskor ezek a szintes játékszabályok, meglátások, összefüggések abszolút helytállóak lehetnek, de a "szintezés" szerintem itt meg is kell, hogy álljon. Én úgy gondolom, hogy egy már meglévő párkapcsolatban kialakult válság sokkal több és mélyebb összetevőt rejt, mint hogy egy a főleg külső tulajdonságokra alapozó elmélettel meg lehessen azt magyarázni. 

Hogy ki, mihez kezd ezután az információval a saját szintjéről, meg azzal, hogy nagyjából be tudja lőni, hogy mások hol helyezkedbek el, az már csak rajta áll. A pasiknak azt javasolják, hogy a biztos siker érdekében a náluk minimum két szinttel alacsonyabban "fekvő" nőkkel ismerjedjenek, vagy, ha az már a "bottal sem" kategória, akkor érdemes szintet növelni. Ez szerintem egy egész jó tanács: vagy érje be az ember azzal, amit kaphat, vagy tegyen érte, hogy jobb járjon neki. Ez szerintem teljesen logikus. 

Ami a gondom ezzel az egésszel az az, hogy nekem ez kicsit olyan, mint a horoszkóp. Vannak az elméletnek olyan elemei, amire az ember rácsodálkozik, hogy "jé tényleg! ", pont mikor azt látod leírva, hogy a csillagok szerint egy vad, izgalmas szerető vagy :D. De azt is látom, hogy vannak kivételek szép számmal. Elég sokan férfiak és nők szaladgálnak, élnek boldogan a szintjükhöz túl jó/túl rossz partnerrel, ez csak véletlen lenne? Vagy esetleg tényleg van valami megmagyarázhatatlan, számszerűsíthetetlen (van ilyen szó :) ?) faktora a társkere sésnek? 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yrenkeblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr7215972284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2020.06.28. 14:41:51

A 6-os listáról vannak akiket előrébb sorolnák akár 10-esig is. Míg a 9-esről vannak akiket hátrébb 6-7-ig. Persze ezt mindenki másképp láthatja, én így látom.

Ha a fészekhajú ázsiai csávó 7-es, meg a hosszúkás fejű szőke a jobb szélen, akkor szerintem én is vagyok egy 7-es. 8-as tuti nem az másik kávéház.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.28. 17:43:06

egyébként szerintem ennyire aprolákosan butaság.

Lorrh 2020.06.28. 17:52:04

@PeniValdes: Romantikázunk, romantikázunk!? A temetők meg üresek...

MsIreneAdler 2020.06.28. 18:55:26

@Slepy: gondolom próbálták minél változatosabbra csinálni a tabellát, én sem feltétlenül értek egyet a sorrenddel. Pl. pasik közül a jó szöveg, intelligencia, humor, egy 3-as 4-esből is simán csinál 10est. Míg a kockahassal így önmagában abszolút nem tudok mit kezdeni. Na de a teszt hogy ment :D?

@PeniValdes: nos igen, szerintem sem kell most hirtelen eköré szervezned az életed :)

Aki olvas, és kommentel, természetesen mind 11es. Ez vitán felül áll :D

Slepy 2020.06.28. 19:54:57

@PeniValdes: Ne túlozz! Az te vagy. :D

Slepy 2020.06.28. 20:01:51

@MsIreneAdler:
"Pl. pasik közül a jó szöveg, intelligencia, humor, egy 3-as 4-esből is simán csinál 10est."

Erről most Kern András jutott eszembe. Állítólag döglöttek utána a nők mert jó humora volt van, miközben külsőre meg se közelítette Alain Delont.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.28. 20:03:35

@MsIreneAdler: van igazad de rosszul. maradjunk a külsőnél.

Lorrh 2020.06.28. 20:15:54

Nőknél a szintezés nem elsősorban a férfi arc szépségének szól. Sokkal több benne a társadalmi presztízs, vagyon, lehetőségek tárháza, esetleg tesztoszteron, határozottság, mély hang és egyéb baromságok. Ezt meg nem mutatja a fenti teszt ugyebár.
Élő (hahaha) példa: Andy Vajna és feleségei külsőre megmérve ugyebár totál eltérő szintek - a skála két végpontjai és mégis micsoda boldog párkapcsolatok... oh wait...

Slepy 2020.06.28. 20:40:46

@MsIreneAdler: Megcsináltam a tesztet és rosszabbra számítottam. Ehhez képest az eredményem +26. Meg sem lepődök. ;DDDDDD Azt vettem észre ha bunkó választ adok akkor ad +1 pontot, ha meg normálisat akkor 0-át vagy -1-et.

MsIreneAdler 2020.06.28. 21:09:01

@Slepy: nekem mindig egy tanárom jut eszembe. Úgy nézett ki, mint Woody Allen, de úgy beszélt, olyan karizmatikus volt, hogy tátott szájjal bámultuk.
26? Hmmm. :DD

@PeniValdes: az milyen, mikor rosszul van igazam :D?

@Lorrh: Andy az anyagiakkal bőven kipótolta egyéb hiányosságait. Én inkább más eseteket tartok furának. Pl. Jason Momoa, Hugh Jackman bármelyik friss ropogós puncit megkaphatja, mégis mindketten egy náluk idősebb, hozzájuk képest átlagos nővel élnek.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.28. 21:10:13

@MsIreneAdler: hogy igazad van de nem ugy ahogy gondolod, hanem amugy:)

MsIreneAdler 2020.06.28. 21:25:17

@PeniValdes: ahha, amúgy :),értem!(nem, igazából nem értem :))
Nem, már túltettem magam a szexi tanárbácsin.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.28. 21:28:17

@MsIreneAdler: pedig egyszeru, figyelj elmagyarázom. vannak azok az egyéni dolgok amik neked lehet bejonnek de lehet nekem nem. pl neked tetszik ha valakinek világosszóke haja van, nálam az annyira nem nyero. na érted már. tehát ezek az egyéni bigyok amik középen vannak.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.28. 21:29:00

nem a bigyok vannak kozepen, hanem vannak a rondák, és vannak a mesések, és a kettö koztieknél vannak ezek.

MsIreneAdler 2020.06.28. 21:40:42

@PeniValdes: igen, ez egy rohadt nagy hibája az elméletnek, hogy túl sok az egyéni perverzió, amivel nem számol. Pl. vannak olyan pasik, akik a trenddel szemben a húsosabb nőket szeretik vagy olyan nők, akik meg a kopaszokra buknak, vagy mittudomén...

MsIreneAdler 2020.06.28. 21:56:36

@PeniValdes: nézd, nagy általánosságban azt szeretik, ha az ember vékony és van haja. Én megértem, hogy az egyszerűség kedvéért muszáj általánosítani, de pint ezért nem lehet ezt mindenre ráhúzni.

Lorrh 2020.06.29. 07:37:19

@PeniValdes: hogyan sikerült egy tulajdonság halmazból pont azt kiválasztani amivel ellenkezésedet fejezheted ki? A tipikus jiddische memme, aki vesz két inget a fiának ajándékba és bármelyiket is húzza fel a srác, az anyja szemrehányóan meg tudja kérdezni, hogy a másik ing nem tetszik?
De tényleg.
Megfigyeltelek, hogy te általában nem teszel hozzá a beszélgetésekhez, csak annyira futja, hogy egy szavas, vagy fél mondatos pikírt, cinizikus böffenéseket tolsz be. Értem én hogy ez is egy személyiség probléma amit így fedezel, de nem gondolod, hogy átlátszó már?
Nem az én blogom, szóval felőlem játszhatod ezt is, csak jelzem, hogy szerintem antihumán és unalmas ez. További szépnapot.

Womb Rаider 2020.06.29. 11:36:03

A krumplitól jobbra nem Lior Raz van? :)

@Lorrh: Ez most elég sarkos lett.. de ha nekifogtam volna , kb ugyanígy fogalmaztam volna meg. Ez a hoztam is meg nem is, bármikor kimagyarázható , félreértelmezhető (vagy egyáltalán értelmezhetetlen ) kommunikáció roppant idegesítő tud lenni.

MsIreneAdler 2020.06.29. 13:26:38

@Womb Rаider: nem tudom, de rágugliztam arra a fickóra, hű az a tekintet :)!

Womb Rаider 2020.06.29. 15:50:41

@MsIreneAdler: Baszki.. ez a faszi két kemény évet lenyomott Izrael egyik kemény körzetében mint fedett terrorelhárító. Nem egy Ítönhant, meg nem is egy Dzsézönsztetem.. de reggelire csőbombát evett babbal és tojással.
Mire észbe kapsz, már meg is csinált és a gumit dobja az ágy alá :)

Technikus Úr · www.technikusur.blog.hu 2020.06.29. 15:56:47

Szerintem ez nem ilyen fekete és fehér.

Volt erről asszem egy film is. Túl jó nő a csajom, ha jól emlékszem.
Ha összejön egy 6-os pasi és egy 7-es csaj és tényleg szeretik egymást, akkor egymás szemében mind a kettő 10-esnek kell lennie. Máskülönben szar az egész.

Én mondjuk egy 6-osnak tartom magam, de mindig 6 feletti csajaim voltak. Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy alul értékelem magam. Vagy a nőimet értékeltem túl...

MsIreneAdler 2020.06.29. 15:59:52

@Womb Rаider: na ebben én is tipikus nő vagyok, bolondulok az egyenruháért :D. Bánom is én mit zsonglőrködik, csak nézzen közben azzal a két szép szemével :)

@Lorrh: és? Nálam még mindig magasabb. Még magassarkút is vehetek mellé :) Szuper.

Womb Rаider 2020.06.29. 16:01:56

@Lorrh: Tudom, hogy kis golyó.. és? Pont olyan magas, mint Tom Cruise.. aki szerintem szintén vállalható, JasonStatham mellé sem tudnék magas sarkút felvenni, szóval mindegy.

Lorrh 2020.06.29. 16:06:18

@Womb Rаider: nekem jól áll a magassarkú.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.30. 00:09:58

@Technikus Úr: Én személy szerint a közép részt nem osztanám le ennyire. Mert vannak a rondák, és vannak a meseszépek, és a kettő közt vannak azok, ahol már a te egyéni preferenciád fogja ide-oda tolni a mérleg nyelvét. Azok a tulajdonságok, és most szigorúan külső dolgokról beszélünk, amik valakinek tetszenek másnak meg nem. Pl szeplők és hasinló dolgok.
A másik hogy a jelenlegi pontszám mellé annak, aki tényleg komolyan veszi ezt az egészet érdemes kiszámolni a maxát is. Mert vannak ugyan olyan dolgok amiket tudsz változtatni, de valamin nem. Magasság, vagy arc arányai ( a plasztkát most ne nézzuk)

MsIreneAdler 2020.06.30. 07:54:33

@PeniValdes: ha jól értem, akkor te három szintet csinálnál. Egy, akiknek semmi esélye, egy a vállalható és egy az elérhetetlen. Végülis elvileg így működik a dolog nagyvonalakban.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.30. 08:03:43

@MsIreneAdler: igen kb, bár a vállalható az negatív töltetü számomra

Womb Rаider 2020.06.30. 15:02:58

@MsIreneAdler: Jó.. de akkor miért állunk meg félúton? Vannak azok, akikkel szabad akaratból soha sem.. meg azok, akikkel igen.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2020.06.30. 15:44:15

Húú de ostoba ez a teszt, főleg a fiúké :D

Szerintem a pasik nagyon is tudják, hogy vegyék észre a nőn azt, ami tetszik nekik. Lehet nem annyira hosszú a lába, esetleg nem annyira szabályos szépség az arca, de igéző a tekintete, szép formás a feneke, telt az ajka.
A képek szerint lehet csak egy 6-os, a csaj, de ahogy himbálja a kerek seggét, biggyeszti a gondolatébresztő ajkát, máris 10-es lesz a pasi szemében.

Arcról megítélni ki hányas szint, baromság. Lehet az arcom 10-es, ha a testem csak 6-os.
Vagy fordítva, lehet az arcom nem szép, viszont a testem 10-es.

MsIreneAdler 2020.06.30. 15:48:54

@PeniValdes: jó, akkor nevezzük úgy őket, hogy:

"kiknek külseje nem lenne gátló tényező a velem való romantikus kapcsolat kialakulásában"

Jó :)?

@Womb Rаider: jó, először is felröhögtem a profilképeden :D.
Na de, szerintem mindenképp minimum három csoport van. Azért én hiszek abban, hogy van egy olyan kategória, akivel nem egy ligában játszik az ember. Szóval akár epekedhetek én kigyúrt macsó csávóért, valószínűleg ők nem egy majd negyven éves nőcire vágynak. Tudom, a filmekben a menő csajok mind a kis pipogya balfasszal jönnek össze végül, a suli menő csávója pedig a szürke kisegérért lesz oda, de a valóság más.

Lorrh 2020.06.30. 15:54:57

@MsIreneAdler: igen, a filmek azért vannak, hogy a lúzerek vígasztalódjanak. Mert az életben meg elbuknak.

MsIreneAdler 2020.06.30. 15:55:16

@Szőkenőő: eccerű, akkor te egy 8as vagy :D

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.30. 15:56:27

@Szőkenőő: igen, és itt jönnek be azok az egyedi dolgok amikrol beszéltem

MsIreneAdler 2020.06.30. 16:01:23

@Lorrh: szerintem sem kell messzemenő következtetést levonni. Ha ezt idejében megtanulja az ember, akkor rengeteg csalódástól menti meg magát.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2020.06.30. 16:28:59

@MsIreneAdler: Ja amúgy megcsináltam a tesztet, 4 és 14 közé esek, konkrétan 5 pontom lett.
De itt is voltak olyan kérdések, amit a választási lehetőségek nem fednek le, így kényszerválasztás volt csak.

@PeniValdes: Na pont ezért baromság ez a szintezés.

Azért az "tetszik", ahogy a pasi 45 felett még számít, a nő 49 felett már nem.
Megnézve manapság a 45 feletti pasikat, nem túl sokan válogathatnak a túl magas számokból, hacsak nincs egy rahedli pénz a matracban :D
De egy jól karbantartott 50-es nő még bekaphat egy helyre kis 8-ast ha másra nem, hát kekszre :D
Mert azt nem tudom ez a szintelmélet mire vonatkozik. A társ/párkeresésre, vagy csak úgy akármire is :)

MsIreneAdler 2020.06.30. 17:39:49

@Szőkenőő: én úgy gondolom, hogy ez párkeresésre vonatkozik. Persze van, aki mindent ezzel magyaráz, nem tudom ismerted-e valami Dezső, CSP-n kommentelt pár éve, na ő nagyon tolta.
Akit sorozatos kudarc ér, annak szerintem hasznos lehet elhelyeznie magát a térképen, és hozzá passzoló nőknél/pasiknál próbálkoznia. Ehhez ez a teszt támpontot nyújthat.
Nyilván én is észrevettem, hogy a a pasiknak szóló teszt barátibb hangvételű :).
Sajnos a kor előrehaladtával vesztünk a vonzerőnkből, mi nők úgy vélem gyorsabban, mint a pasik, de ez csak az én véleményem.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.30. 17:58:35

@MsIreneAdler: plusz megint a maxod is legyen ott benend a fejedben

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.30. 18:28:09

szerintem 1 szintet lehet ide oda csuszni átlagban

Womb Rаider 2020.06.30. 19:14:39

@MsIreneAdler: "Akit sorozatos kudarc ér, annak szerintem hasznos lehet elhelyeznie magát a térképen, és hozzá passzoló nőknél/pasiknál próbálkoznia. Ehhez ez a teszt támpontot nyújthat."

Aha.. osztán mi van azokkal akik punkt az önértékelési zavaraik/tévképzeteik miatt pozícionálják el magukat újra és újra? Sokszor tapsztaltam, hogy pasik finoman szólva el vannak tájolódva magukat illetően és még külalakra is, ami meg az mögött van, az se ér három horpadt kupakot. (Nőknél meg mintha lefelé torzítana a górcső :)

MsIreneAdler 2020.06.30. 20:14:11

@PeniValdes: szerintem persze, csúszkálhat ez simán.

@Womb Rаider: valóban ott kell kezdődnie a dolgoknak, hogy az ember őszinte saját magával. Szerintem pasik inkább olyan formában értékelik túl magukat, hogy még a legalja is topmodellre vágyik, és nem érti ez miért nem jön össze neki. Ja dehogynem: mert MNK. A nők tényleg hajlamosabbak magukat alulértékelni. Az a baj, hogy amelyik meg felül értékeli magát, az olyan látványos, hangos, hogy sokan azt gondolják, ők a többség.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.06.30. 20:57:37

@MsIreneAdler: én ugy látom hogy mindkét nemnél a nem tul szépek azok akik vmiért tobbet látnak mint ami valoban lehetne

MsIreneAdler 2020.06.30. 22:26:58

@PeniValdes: nem tudom, ismered-e azt a mondást, hogy "fake it until you make it". Sokan gondolkodnak így, és néha be is jön nekik.

Lorrh 2020.06.30. 23:11:58

@MsIreneAdler: A nők egymás közötti beszélgetéseikben hajlamosak alulértékelni magukat, de ez csak nyávogás és a szimpátia kicsikarása plusz a féltékenység elkerülése. Ezért figyelhető meg a facen hogy kizárólag nők dicsérgetik egymás fotóit.
Az a nő, aki a másik nővel szemben "látszatra" alulértékeli magát, rögtön királykisasszonynak képzeli magát, ha egy férfival kerül párkapcsolódási szituációba. És rögtön bredpittre vágyik. Mert megérdemli. Az Icuka is megmondta a facen hogy mennyire jól néz ki.
Nagyon csalóka ez a janus arc.

MsIreneAdler 2020.06.30. 23:41:41

@Lorrh: ezt én is megfigyeltem. Arra gondolsz, ugye, amikor magukra mondják, hogy csúnya vagyok, kövér vagyok, hogy meghallgathassák eredszerre is hogy "neem, nem vagy az, szép vagy ..."? Ismerem ezt a jelenséget, de nem erre gondoltam. Hanem arra, mikor viszonylag normális nők ilyen szaralakok mellett kötnek ki, mert azt hiszik nekik nem jár jobb, nem kaphatnak jobbat. Pedig lehet, hogy de.

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.06.30. 23:50:37

@Lorrh: „igen, a filmek azért vannak, hogy a lúzerek vígasztalódjanak. Mert az életben meg elbuknak. ”

Te már csak tudod :)

The Cortez · http://redstyleschool.blog.hu/ 2020.06.30. 23:52:10

@MsIreneAdler: Normális nők ritkán kötnek ki szaralakok mellett, ez inkább fordítva szokott lenni.

Lorrh 2020.07.01. 08:21:46

@The Cortez: a "normális" ez esetben azt jelenti, hogy a párkapcsolatban kedves aranyos, megértő és alkalmazkodó, szóval abszolút pozitív nők kötnek ki szaralakok mellet. És igen, annyiból nem normálisak ezek a nők szegények, hogy apjuk-anyjuk-akárkijük megtörte az önbizalmukat és emiatt látják rossznak magukat. Sajnos sok anya van, aki borzalmasan bánik a lányával, alázza, lekurvázza.
Ezt tegnap olvastam egy fiatal nő kommentjében:

"És ha valakit bántalmaztak otthon akkor hogyan tudja elmondani, hogy őszinte maradjon, de ne bántsa meg a szüleit. Nagyon elgondolkodtató ez a videó számomra, mert engem Anya bántott fizikailag is, de főleg verbálisan szinte minden nap gyerekkoromban. Ebben felnőve azt hittem ez a normális nem tehetek mást, csak tisztelni a szüleimet és tűrni, hagyni, hogy Anya ezt tegye velem. Miután nekem is lett gyerekem, azt éreztem, hogy én is kezdek úgy viselkedni, mint ő ráadásul egész életemben féltékeny voltam a férjemre és a kisfiamra is. Anyósommal is csak romlott a kapcsolatom. Én nem akartam ezt folytatni. Utána néztem annak, hogy miért vagyok féltékeny. Rátaláltam a "Mérgező szülők" című könyvre. Levélben leírtam Anyának mindent, amit velem tett teljesen őszintén és azért nem személyesen, mert egyszerűen féltem tőle. Én sosem lázadtam ellene, sosem feleseltem vissza, sosem mertem neki elmondani mi bántott, úgyhogy legalább a levélben képes voltam megírni neki mindent. Utána annyira kiakadt, hogy éreztem a válaszaiban a kiabálásait, veréseit, amit egész életemben kaptam tőle úgyhogy jól döntöttem, hogy levelet írtam. Én úgy gondolom, hogy úgy bánnak velünk mások, ahogy mi is velük. Tiszteletet is úgy lehet kiérdemelni, ha mi is tiszteljük a másikat. Ha egy Anya nem tiszteli a gyerekét, és úgy neveli fel, hogy rossz, állandóan veri és üvöltözik vele, lekurvázza és megalázza, akkor hogy várja el a gyerekétől, hogy tisztelje? Én megértem, Anyát is hiszen vele is így bántak az ő szülei, ezt kapta otthonról. Én megpróbálok mindent megtenni, hogy ne folytatódjon ez generációról generációra. Remélem sikerülni fog!"

Womb Rаider 2020.07.01. 09:11:40

@The Cortez: "Normális nők ritkán kötnek ki szaralakok mellett, ez inkább fordítva szokott lenni. "

Baromság és duplán az. A 'normális' nők is be tudnak választani rendesen, mert amikor választanak, legkevésbé a racionális elemzés az, ami alapján döntenek. Másrészt a választás egy adott időpillanatra illetve a múltra tekint, annak alapján történik. Csak az emberek különféle okok miatt képesek gyökeres személyiségváltozásokon átmenni és az sem ritka, hogy a két partner ebben a tekintetben kiesik a szinkronból, eltávolodik egymástól. Ez egy rohadt komplex feladat, ember legyen a talpán, aki előre tud jósolni (jó, van, akiről már rögtön lerí, hogy egy nulla, szar alak.. de van, aki csak idővel lesz azzá)

Egyébiránt meg szerintem továbbra is a férfiak azok, akik nagyobb gyakorisággal érzik szűknek egy kapcsolat kereteit, lehetőségeit és a nők azok, akik különféle okok miatt több, súlyosabb kompromisszumra is hajlandóak a párkapcsolat egyben tartására.
Szóval jósolni az időtávval arányban egyre nehezebb, lutri, ugrás a sötétbe.. talán ezért is kapcsolja ki a racionalitást a genetika a kritikus időszakban. Ám a későbbiekben már lehet jól körvonalazott módon eldönteni, meddig..és ne tovább.

Mindenki jobbára a saját praxisán belül tud pontos kronológiával visszatekinteni a kapcsolat dinamikus változásaira (már, ha..) és a külvilág már csak a kész, a krízis pillanatában fennálló viszonyokat képes érzékelni..és ez alapján téves megállapításokat tenni.
A bónusz, hogy az önértékelési/énkép zavarok minden időszakban torzítják a valóságot és rendre mást érzékel a kapcsolatban élő és más következtetéseket, értékeléseket végez, mint a külvilág.
Nem lehet ezt egy mondattal elintézni, hogy 'a nők', vagy 'a férfiak'. Végtelen sok szituációt láthatunk, átlagolni sem egyszerű.

Womb Rаider 2020.07.01. 09:15:04

@Lorrh: Tipikus.. de legalább most lehet esély arra, hogy mindez megszakadjon..és cserébe átessen a ló túloldalára. Nem egyszerű , mert ösztön szinten, tudat alatt is munkálkodnak ezek a bevésett minták és néha nehéz azokat kontrollal felülírni. Pont olyankor nehéz, amikor a legnagyobb szükség lenne erre..

MsIreneAdler 2020.07.01. 11:43:25

@The Cortez: ahogy @Lorrh is írja a normális nőt úgy értem, hogy nem ilyen szarkeverő, haszonleső ribanc. Hanem rendes, csinos, olyan, akinek elvileg minden férfi örülne. Nyilván lelki gondra, önértékelési zavarra vall, ha valaki egy sutyerák mellett ragad.
Vannak ilyen pasik is, akik folyton folyvást olyan nőkkel jönnek össze, akik kihasználják. Rájuk gondolom eszedbe sem jutna azt mondani, hogy nem normálisak...ugye :)?

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2020.07.01. 21:13:00

@MsIreneAdler: Már meg is válaszoltáttok a normális nős kérdéssel a szintelméletet.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.02. 14:50:02

Ez a szintelmélet szerintem egyrészt túl van komplikálva, másrészt meg lényegi tényezőket nem vesz figyelembe.

Bizonyos szexuális helyzetekbe különféle, olykor idióta okokkal mennek bele az emberek, pl. mert unatkoznak, mert izginek tűnt, mert még sosem voltak alacsony, magas, sárga, fehér, fekete bőrű emberrel, nagymellű, nagyfenekű, izmos, stb. partnerrel. De ide tartozik még az érzelmi kiszolgáltatottság, a nagyon álló fasz, a szalonspicc, a viszontlátás, a búcsúzás, a közeg hangulata; ezek mind-mind befolyásolják a szexuális toleranciaküszöbünket, ami nagyon eltérő lehet bizonyos helyzetekben.

Tehát elképzelhető, hogy egy jó pasi nem dugna meg egy csúnya lányt, de ha éppen nagyon áll a farka, és egy jó buliban találkoznak, szerencséje lehet a csajnak. Dettó, egy jó nőt esetleg nem kaphatsz meg csúnya vagy átlagos pasiként, de ha a nő hangulatba kerül, lejjebb tolódik a küszöbe, és becsúszhatsz a bugyijába. De ez kb. minden szexuális helyzetre igaz, tehát egy grupi sem úgy alakul ki (ha nem előre tervezett a dolog), hogy két négyes csaj rámegy egy nyolcas pasira (pláne fordítva), hanem hogy az aktusban kevésbé érdekelt partnerek - akiknek inkább csak a "talán belefér" kategória a grupi - lejjebb eresztik a szexuális toleranciaküszöbüket.

Szerintem a legtöbb ember szexualitása nem olyan, hogy az életünk során előforduló 1000(0) kefélésből 1000(0)-et ugyanúgy akarunk megélni, hanem mondjuk 7-800(0)-t valahogy, amit a legjobban szeretünk, kb. 150(0)-250(0)-t útkereséssel, próbálkozásokkal, kb. 50(0)-t meg a szélsőségeink kipróbálásával, azokkal a dolgokkal, amiket nem tudnánk naponta élvezni, de sajnálnánk, ha kimaradtak volna az életünkből.

Tartós kapcsolatot azzal jó kialakítani, akivel volt részünk ilyen különleges dologban, kipróbáltunk pár dolgot, amit aztán nem folytattunk, de alapvetően a hétköznapi, átlagos háztartási szex jó.

A másik dolog, az ábra tökéletlensége.
Pl. ha felmész a tinderre vagy a bumblere (vagy itt Kínában a Tantanra), akkor azt látod, hogy a csajok szinte mindenütt érdeklődnek a magasságod iránt. Ha az átlagmagasságnál, ami kb. 175 centi, kisebb vagy, totál romlanak az esélyeid; ha meg 170 alatti vagy pasiként, már szintekkel feljebb kell legyen a jóképűséged, hogy működjön a dolog.

Meg alapból az öltözködés, fellépés, a smink, a jól belőtt séró sokat számítanak, pl. egy pasinál az arcszőrzet, a csajoknál meg a hajviselet totál megváltoztathatja a vonzerejét. Egy időben én kábé kopaszra borotváltam a fejem, rám sem ismerni azokon a képeken. Ha visszatekintek a 30 éves koromban készült, tengerészruhás képeimre, a környezet, az öltözködés, a testi adottságok, stb. viszonylag vonzó pasinak mutatnak, az utóbbi években viszont nagyon érzem már a testemen a túlpörgetett élet következményeit, főleg a bőrömön jelentkező pöttyök sokasága miatt. De a fittségemért is nagyságrendileg többet kell tennem. Mégis egy jobb nővel ketyegek, mint amikor csúcsformában voltam :)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.02. 15:31:08

@MsIreneAdler: ja, mint annak a Theranosos csajnak, aranyos, bár egyszerű arcú kis szőke, azt' kiderült, hogy egy pszichopata kamugép.

Szerintem ez a fake it until you make it azért problémás, mert ha a megjátszás bejön, akkor folyamatosan megjátszod magad, és a végén már csak egy hazugság vagy, semmi több, és egyszer csak kifut a lábad alól a siker és a csillogás. Ha meg nem jön be, egyszerűen csak szánalmas vagy.

Sokkal életszerűbb valós alapokra építeni a sikereket, csak hát az nehezebb.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.02. 15:44:25

@Womb Rаider: persze, ezért sem célszerű nagy kérdésekben a közönség segítségét kérni, mert egyes folyamatoknak hosszan tartó előkészítése lehet, pl. én egy családtagom esetében csak annyit láttam, hogy a nőt felpofozta a palija, akitől elköltözött a gyerekkel, akiről azt állította (mikor a gyerekkel elment a nagymamája egy másik szobába), hogy a palija őt is verte és talán molesztálta is. Az első indulat persze a dögöljönmegazerőszakosállat volt, aztán lassan kiderültek a dolgok.

A rokoncsaj éveken át terrorizálta lelkileg, miközben csalta a főnökével, a szomszéddal, meg ki tudja még - ez a kettő kiderült. A gyereket meg éveken át az apja ellen fordította, csak rosszat mondott róla, miközben a fickó (egy amúgy békés, visszahúzódó, sörhasú pasas) tök jól bánt a gyerekkel, elvitte horgászni meg ilyenek. Elvittük pszichiáterhez is, de semmi baja nem volt, sőt, szerette az apját, meg a közös programokat vele, mert akkor nem volt csak feszkó. Ez a dolog tartott vagy öt évig, de mire kiderültek a dolgok, a fickó kapott felfüggesztettet a bíróságon, korlátozták a láthatási jogát, stb. És hiába derült ki, hogy ártatlan volt, egy nőverő állatnak lett megbélyegezve, elköltözött a megyéből is, annyira kilökte magából a közösség.

Van erről egy jó film, a címe az, hogy Gone Girl, nemtom, hogy látta-e valaki?

MsIreneAdler 2020.07.02. 16:46:16

@Puerto Prince: ez az egész szerintem max támpontnak jó, meg hogy néhányan leüljenek gondolkodni magukról. Ha például én ezt a szinteskedést totál komolyan venném, akkor már egy rohadt nagy ásóval kellene ásnom a saját síromat, amibe majd 40 évesen bele is kellene feküdnöm, hisz nőként akkor szűnik meg létezni az ember lánya, nem :)? Viszont én nem ezt érzem belül, és a környezetmből vagy kívülről sem ezt a visszajelzést kapom. Persze látok olyan korombelieket, akik már tiszta mammerok. Pl. egy tőlem fiatalabb nőn szúrtam ki múltkor egy nejlon térdzokni-szandál-rövidgatya kombót :D, de ne belőlük induljunk már ki.
A Theranosos csaj, hú az nagyon durva. Persze nem lehet örökre színlelni, én is láttam már nem egy ilyen lufit kidurranni. Sokszor azonban, mivel az emberek felszínesek viszonylag sokáig tudják tartani a hazug álarcot.

Womb Rаider 2020.07.02. 17:43:07

@Puerto Prince: Fura film.. nekem nem nagyon jött be, mert engem mindig felbasz, amikor elkezdem érezni, hogy most éppen átbaszás zajlik és a valóságot háromszor megcsavarva fogják beletörölni a képembe. Ilyen értelemben sablonos, red herringezés kifulladásig és ez egy idő után elszakítja a valóságtól a múvit. Ezzel együtt Ben"Géza" Afflecket dícséret illeti a tisztes iparosmunkáért, bár valami mindig is zavart a pasiban (mármint a színészben, nem a megelevenített karakterben) Rosamund Pike viszont sokadjára is felteszi a kérdést Halivúdnak: mi kell még ahhoz, hogy szupersztár lehessek? @MsIreneAdler: "Sokszor azonban, mivel az emberek felszínesek viszonylag sokáig tudják tartani a hazug álarcot. "

Gondolom láttad a róla készült dokut? Azé' lássuk be, nem kispályázott és nem amatőröket ültetett be a hintába és nem is csak pillanatokról volt szó. $9mrd ott sem aprópénz.. kihozta az emberekből a kapzsiságot, ezért nálam jár neki egy fél pirospont..

MsIreneAdler 2020.07.02. 20:29:49

@Womb Rаider: az a csaj nagyon ott volt a szeren, ebből a szempontból tényleg le a kalappal. Láttam a filmet, tátott szájjal lestünk, hogy ilyen nincs... Na és igen, a felszínesség mellett a kapzsiság még az, ami lecsukja a szemeket.

Lorrh 2020.07.02. 21:45:27

@MsIreneAdler: mag a Balázs. Az is lecsukja a szemeit, amikor dunna alatt alszik a robogás. Megyek csengetek egy kicsit...

MsIreneAdler 2020.07.02. 22:39:20

@Lorrh: csak rajta. Azért nézd át a verset szerintem (ált.isk 2.o.). Jó éjt :)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 07:32:18

@Womb Rаider: @MsIreneAdler: szerintem a sikerében közrejátszott az is, hogy az amcsi világnak nagyon tetszett a kép, hogy itt van Steve Jobs pinával. Én nyilván nem hallottam róla, csak sokkal később, amikor jött egy marketingesük Manilába, és azt magyarázta, hogy nemsokára nem lesz szükség laborra, mert hoznak egy Edison machine nevű gépet, és az egyszerre tud majd mindenféle vizsgálatot végezni.

Kissé nevetségesnek találtam, de mindegy, mert az előttem ülő csaj seggét néztem, és azon gondolkodtam, vajon mit fogok neki mondani a kávészünetben.

Ha ugyanis megnéz valaki egy laborvizsgálatot, a legtöbb költség - pláne a rutinvizsgálatoknál - nem magából a vizsgálatból van, hanem a minta levételéből, majd előkészítéséből, a gépek kalibráció / kontrolljából, a GLP betartásából, a technikai, illetve a "diplomás" validálásból. Illetve, ha a laborhálózat nem túl sűrű, akkor a minták szállítása is nagy tétel - a megsemmisítésről nem is beszélve.

Ezt úgy kell érteni, hogy egy átlagos - mondjuk magyar - félpiaci körülmények között végzett vizsgálat magános árában olyan 80% az a tétel, amit az egész találmány nem érint. Bár ha megfeszítem a dolgot, és a mintavételt, a mintaelőkészítést és a mintatárolást/megsemmisítést is ide veszem, akkor elvben lehet szó hasznokról, de erről később.

Amin egy laborvezető tud spórolni, az alapvetően a bér és a szervezés (magyarul az egyes munkafolyamatokat az alkalmazottak egyre gyorsabban és/vagy pontosabban látják el), de ezek nem befolyásolják a vizsgálat kivitelezésének a költségeit. A csaj azt állította, hogy az ő cuccával a vizsgálat költségei is alacsonyabbak lesznek. Egy combosabb beruházás után, persze.

Most nem untatlak benneteket, hogy miben különbözik a vénás és a perifériás vér, miért nem lehet ugyanazon módszerrel vizsgálni vért és vizeletet (pláne székletet), miért nem egyszerű ezeket megcsinálni egy dobozban. Maradjunk annyiban, hogy ezek az alapvetések már akkora problémákat vetettek fel, hogy az egész előadást le sem szartam, a későbbiek fényében úgy érzem, joggal.

A probléma inkább az, hogy az orvosi laborok QC-jának vannak bizonyos szabályai, ezért van az, hogy ez nem egy technikusi szakma, hanem egy egyetemi végzettséghez kötött. (Laboros körökben jól ismert tény, hogy melyik labor nem alkalmazza Magyarországon egyik vagy másik szabályt.) pl. a Westgard-szabályt egy gép elvben tudja alkalmazni, gyakorlatilag viszont, tehát a trópusi terepen nem. Ennek oka az, hogy az adatfelvétel totál hiányos, értelmezhetetlen, és nem mellesleg irreleváns. Én például úgy méregettem nátrium/kálium/kloridot kolerás betegeknél, hogy 100% volt, hogy kolerásak, de olyan hülyeségeket mondtak a járványügyes kollégának, hogy az eszem megállt.

Nekem egyszerű szakemberként is hatalmas blődlinek tűnt az egész, de sok hülyeségből lett nagy találmány, szerintem így tévesztette meg a nagyközönséget. Beteg hely az a szilikonvölgy

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 07:35:06

@Womb Rаider: ő volt a Doomban is, mindig ilyen okos, hideg picsákat játszik. Az tetszett, amikor Barney megprütykölte, meg a vége is. Szerintem jól volt felépítve, hogy a csávót totál ártatlannak láttuk.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 07:40:04

@PeniValdes: apró bőrhibák, naevusok, angiomák, fibrómák - és ezt az ázsiai csajok nagyon nem szeretik. Nem beszélve a ráncokról és a növekvő homlokomról... fura ezt látni, egykor úgy tekintettem a testemre, mint egy templomba készülő násznagyra, most meg inkább úgy, mint egy reggelente parkban futó negyvenes pasira.

Öregszem, na

Womb Rаider 2020.07.03. 08:28:09

@Puerto Prince: "mert hoznak egy Edison machine nevű gépet, és az egyszerre tud majd mindenféle vizsgálatot végezni."
Amennyire emlékszem, csak a vérvizsgálatokról volt szó. Bár laikusként is érthetetlen volt, hogy egyáltalán azt is miként képzelik.. de ezek szerint csak képzelték :)
Az is nyilvánvaló volt, hogy a tenyésztéses vizsgálatok és más váladékok/anyagcsere folyamatok termékeinek vizsgálata nehezen zsúfolható olyan relatíve kis boxba.
Ezzel együtt azért aligha lesz kizárható az AI és a fokozott robotizáció/automatizáció a laborokból, főleg a biohazard környezetből. És ez jó.. lássuk be. Neked is több időd lesz lesni a laboráns tevepatáját..

"mindig ilyen okos, hideg picsákat játszik."
Az Oxfordon MCL végzett angol irodalomból.. sejthetően nem egybites ösztönlény.

Womb Rаider 2020.07.03. 08:29:53

@Puerto Prince: "most meg inkább úgy, mint egy reggelente parkban futó negyvenes pasira."

Minek nézegeted magad? Az a feleséged dolga.. elég, ha a szemébe nézel..és ha az még mindig ugyanúgy csillan.. akkor minden rendben;)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 08:45:42

@Womb Rаider: hiú vagyok, vágod. Nekem nem elég, hogy a feleségemmel vagyok, kell az is, hogy ez egy döntés legyen a részemről, ne egy szükségszerűség. Meg aztán megszoktam, hogy jó anyag van a testemben, rossz nézni a lepusztulást.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 09:00:07

@Womb Rаider: " Az Oxfordon MCL végzett angol irodalomból.. sejthetően nem egybites ösztönlény. " jaja, én bírom.

" Ezzel együtt azért aligha lesz kizárható az AI és a fokozott robotizáció/automatizáció a laborokból, főleg a biohazard környezetből. És ez jó.. lássuk be. Neked is több időd lesz lesni a laboráns tevepatáját.."

A rutinlaborok robotizációja már így is nagyon magas szintű, ahol nem, annak oka van.

A mintavételhez meg olyan szintű robotizáció kéne, ami nem nagyon lehetséges egyhamar, mivel egy sportos ember vénáját csukott szemmel el lehet találni, egy öreg, hájas karú emberét meg... hát, nyitott szemmel is nehéz néha. Ezért hangzott jól az ujjbegyes mintavétel.

Amúgy az egészségügy bizonyos aspektusait nem lehet túlságosan elmérnökösködni, mert a jelentős része pszichológia, kultúra, stb. tehát kifejezetten humán szempont.

Lorrh 2020.07.03. 10:05:37

@Puerto Prince: márpedig az idő nem kegyelmez senkinek sem. Okosabb dolog a fókuszt megváltoztatni és más dologra figyelni, mást fontosítani.

MsIreneAdler 2020.07.03. 10:47:01

@Puerto Prince: nem tudom, mit szóltam volna, ha ezt a sztorit nem úgy ismerem meg, hogy nagy árverés. Az számomra nem idegen, hogy egy doboz elemzi a vérem, ilyen a vércukormérő is. Azt is tudom, hogy a vénás vér és az ujjbegyből vett minta nem ugyanazt mutatja, vércukorszint esetén 2-3 egység is lehet a különbség. Ráadásul a bőr felszínéről "összekapart" vércseppben egyéb szennyeződések is lehetnek. De mondom, nem értek ehhez, valószínűleg én is el akartam volna hinni, hogy létezik ilyesmi.
A tested pedig negyven évesen még nem kezdhet látványosan öregedni, főleg, hogy ahogy írod, foglalkozol is vele. Szerintem túlságosan kritikus vagy magaddal szemben. Én fura, de sokkal energikusabb vagyok, mint a húszas éveimben, erre még rájön az is, hogy jobban le is szarom, hogy másoknak megfeleljek, ezek miatt sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint bármikor. Persze én is tapasztalom, hogy a gravitáció ellenem dolgozik, és ez lassan látszani is fog rajtam, de most még ezen nem kesergek, lehet akkor sem fogok, majd, ha már a térdemet nézegetik a melleim :D.
Úgy gondolom hogy elsősorban annak a véleménye számít, akivel rendszeresen szexelsz, ha ő élvezettel nyúl hozzád, akkor mások elismerése csak hab a tortán.

Womb Rаider 2020.07.03. 11:14:41

@Puerto Prince: Azé' a fiatal szovjet mérnökön nem tétlenkednek..

www.rutgers.edu/news/new-robot-does-superior-job-sampling-blood#.XkEn82hKhjX
----

Kezd ez már kicsit olyan lenni, mint Ötvös Gábor : Van mááááásik!
index.hu/techtud/2020/06/30/veszelyes_uj_sertesinfluenza/

Womb Rаider 2020.07.03. 11:20:03

@Puerto Prince: "Nekem nem elég, hogy a feleségemmel vagyok, kell az is, hogy ez egy döntés legyen a részemről, ne egy szükségszerűség. "

Azért ennek így van némi mögöttes jelentéstartalma..

MsIreneAdler 2020.07.03. 11:39:55

@Womb Rаider: áh, most a sertés jön, a csirke már elég drága, a marhát meg eddig sem tudtuk megfizetni :D

@Puerto Prince szerintem úgy gondolja, hogy az nem elég, ha a feleségével csak úgy muszájból elvannak, mert nincs jobb, nincs más. Nem akarja úgy érezni, hogy azért van a nejével, mert neki már nem lehetne más lehetősége. Van ez így, ez gondolom amolyan férfiúi büszkeség :) . Mondjuk persze nekem is jól esik a kívülről jövő megerősítés, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki.

Womb Rаider 2020.07.03. 11:51:54

@MsIreneAdler: Én a Zurammal azért vagyok.. mert számomra ő az ideális partner. Jobb, mint amit érdemlek.. de úgy érzem, ezzel összességben egyikünk számára sem kényszer vagy a megszokás az ok..és igen, az is igaz, hogy a 'független szakértői vélemény' mindig jól jön. Ez nyilván korral jár :)

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 12:04:09

@Womb Rаider: ez egy kicsit sánta cikk, ha megnézed, a 31 vizsgált páciensből 25nek (80,6%) volt könnyen hozzáférhető vénája (közülük 24-nek sikerült eltalálni), az összesített hatékonyság meg 87% volt, tehát 27 betegnek találták el a vénáját a 31-ből.

Ez azt is jelenti, hogy a 6-ból, akinek nehezen hozzáférhető vénája volt (bár ez is sok külön kategóriát jelent, amint a cikk is taglalja) 3-nak sikerült eltalálni a vénáját, ami 50%-os hatékonyságot jelent. Kérdőjel, hogy ez mennyire reprezentatív.

A cikk által megkülönböztetett kategóriák a:
1. látható (73%)
2. tapintható (60%)
3. lesoványodott (40%),
zárójelben a sikerráták.

Tehát ha csak nem szélsőségesen nehéz esetekből válogatták össze azt a hat embert, akkor a hatékonyság nem egyértelmű.

Annál is kevésbé, mivel a beteganyagtól nagyon sok függ, pl. Japánban az emberek nagyon egészségesek, államilag monitorozzák az elhízást, és odáig vannak a kilátszó erekért az alkaron. Tehát nem hiszem, hogy ez egyformán sikeresen alkalmazható mindenütt (pl. az USA-ban, ahol a lakosság 72%-a túlsúlyos vagy el van hízva ( www.cdc.gov/nchs/data/hestat/obesity_adult_15_16/obesity_adult_15_16.pdf ).

A másik, hogy mikor laborvezető(-helyettes) koromban foglalkoztam a képzéssel, nagyon sokat lehetett fejleszteni az alkalmazottakon, és mint tudjuk az USA egészségügyének egy része világszínvonalú, egy másik része meg egy trágyahalom, úgyhogy ha nekem kéne döntenem, hogy képzést tartok-e, vagy veszek egy ilyen robotot, tudnék dönteni. (Még lehet, hogy döntenem kell ilyesmiről.)

Amiben mindenképpen igazad van, és jogos lehet ez a találmány, az a könnyen vénázható betegek vizsgálatának robotizációja, illetve a "biohazard" betegek vénázásának robotizációja, pl. HIV vagy hepatitis esetén. Megjegyzem sok egészségügyi szakma alapból biohazard, Ázsiában sok országban kétszámjegyű a hep-B átfertőzöttség, tehát felvet bizonyos kérdéseket ez is. Meg hát az is, hogy ha a vénázó asszisztens munkáját kiváltjuk egy géppel, akkor mehet a betegosztályzásra dolgozni.

És akkor még nem említettük ennek az árát; biztos vagyok benne, hogy csak magas munkaerő-költség mellett térül meg. Ja és még valami, a szervizelés. Mint látod, ez egy soktényezős történet, de nem akarlak untatni a részletekkel.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 12:07:16

@Womb Rаider: csodálkozom, hogy még nem derült ki számodra, hogy nagyon szeretem magam. Ez nem azt jelenti, hogy a feleségemet nem, csak azt, hogy szeretem ha szeretnek, szeretem, ha tetszek másoknak, és ha a testemre nézek, egy összekarcolt sportkocsit látok. Ez van, nem tudok mit csinálni (és nem is akarok), megteszem, amit lehet, de öregszem, és ezzel csak olyan esetekben tudok megbékélni, ahol nem önáltatás az, hogy számít a tapasztalat.

@MsIreneAdler: pontosan ez + egy egy kis önimádat :P

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 12:10:21

@Womb Rаider: "Kezd ez már kicsit olyan lenni, mint Ötvös Gábor : Van mááááásik!
index.hu/techtud/2020/06/30/veszelyes_uj_sertesinfluenza/"

Csodálatos, remélem megint bezárják a világot egy kicsit, és megindulnak a nyomorban élő, teveszarba mártott machetés paleolit tömegek Lampedusa meg Lesbos felé.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 12:13:31

@Lorrh: van más, de ez a dolog nem tetszik. Ismerem a bölcsességet, de szerintem nem menő dolog megöregedni. Csak ennyi.

MsIreneAdler 2020.07.03. 12:42:17

@Womb Rаider: minden akkor jó, ha kölcsönös. Én sem tudnék úgy élni, hogy a ló helyetti szamár vagyok, vagy pedig én álmodoznék folyton a Hufnágel Pistáról. Rengeteg ilyet látok pedig.

@Puerto Prince: tudtam én :). Azért gondold át, hogy megéri-e kínozni magad azzal, hogy összehasonlítod a mostani tested, a régi legjobb formáddal. Annak a testnek akkor teljesen más volt a dolga, más célt szolgált az életedben, mint a mostani. Persze, hogy máshogy nézett ki.

Womb Rаider 2020.07.03. 12:57:48

@Puerto Prince: "Ez van, nem tudok mit csinálni (és nem is akarok), megteszem, amit lehet, de öregszem, és ezzel csak olyan esetekben tudok megbékélni, ahol nem önáltatás az, hogy számít a tapasztalat."

:))))) Vígasztalnálak, de akkor olyat kellene leírnom, ami csak egy újabb rovás lenne a priuszomon ;)
A hozzád hasonlóakhoz mérd magad és ennyi.. ha így nézve az átlag felett tudsz teljesíteni... már győztesnek érezheted magad.

"ez egy kicsit sánta cikk,"

Jó.... de azért ez mégis csak egy proto. Van ebben fejlődési potenciál. És volt időszak amikor kórházban feküdtem és napi-kétnapi szinten vettek 2-3 cső vért, meg időnként két kis üvegnyit tenyésztéshez... hááát, mit mondjak, néha randán összeszurkált a humán erőforrás és hasonló volt a küzdelem a branülökkel is. Ami a legkönnyebben ment, az fura, de a centrális vénakanül volt. Pedig attól paráztam. Ja, és sovány voltam, mint egy bőregér, csak nem nagyon volt vérnyomásom :(.
Ennek fényében azt gondolom, a cikkben említett eredmények nem annyira rosszak egy robottól.

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 14:16:33

@Womb Rаider: na várjál... ez más. A fekvőbeteg-ellátásban nincs para a vérvétellel, vagyis van, de más jellegű (elsősorban fertőzések).

"A hozzád hasonlóakhoz mérd magad és ennyi.. ha így nézve az átlag felett tudsz teljesíteni... már győztesnek érezheted magad." - tudom, meg azt is tudom, hogy itt lenne az ideje elmélyülni a dolgokban, nem pedig újabb és újabb dolgokat kipróbálni. Az ember élménymemóriája megtelik, és egy hajó vagy elsüllyed, vagy lehorgonyoz a kikötőben, és ja, azért tudom, hogy inkább az utóbbit kéne megcélozni. :))

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 14:17:42

@MsIreneAdler: tudom, tudom! Ezek érzések, amiken nem segít semmilyen bölcsesség, még meg kell találnom a helyemet az öregek világában, és nem könnyű. Ez van.

De milyen vicces, hogy nő létetekre (kb. egyidősek vagyunk) ti vigasztalgattok ::D :D :D

Womb Rаider 2020.07.03. 14:55:05

@Puerto Prince: Nem, ezzel csak azt próbáltam szemléltetni, hogy az ápolók/nővérek, de még az orvosok is elég nagy hibaaránnyal szúrnak.
Hajnalban még álmosak, délután fáradtak..

"De milyen vicces, hogy nő létetekre (kb. egyidősek vagyunk) ti vigasztalgattok ::D :D :D "
A harcedzett, kérges, vidia kemény női szív is ellágyul, ha egy törékeny, elesett, gyámoltalan férfit lát.. :P

"tudom, meg azt is tudom, hogy itt lenne az ideje elmélyülni a dolgokban, nem pedig újabb és újabb dolgokat kipróbálni. "
A kíváncsiság a legnagyobb hajtóerő, a változatosság meg, mint tudjuk, gyönyörködtet..Másrészt basszus, kb félúton jársz.. a java most jön, no para!

Lorrh 2020.07.03. 15:25:44

@Puerto Prince: Egyetértek. Szerintem is szégyen megöregedni. Én, ha elérem a 45-öt, felgyújtom magam a parlament előtt.

MsIreneAdler 2020.07.03. 15:53:42

@Puerto Prince: jó, tudom, hogy ez benned van, ezeket a dolgokat te érzed, de szerintem észrevehetted már, hogy imádok okoskodni meg bölcselkedni :).
Na pontosan, kábé egyidősek vagyunk, én nem vagyok öreg, nem érzem magam annak, nem is látszom annak, akkor te hogy lennél az :)?

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.03. 18:37:09

@MsIreneAdler: amíg te virágokat szedtél a réten, és lehajoltál az eperért, akkor közeledtek hozzád a férfiak, én addig elégettem több életre való gyertyát. :) Se nem jó, se nem rossz ez. De hogy mondjak valami pozitívat, jövő héten megyek hajózni :))) Már kicsomagoltam a napszítta tengerészruhámat, megsimogattam a kalapomat, és elkezdtem lejárni egy közeli hajósklubba, csak hogy szocializálódjak.

Womb Rаider 2020.07.03. 19:41:24

@Puerto Prince: Gondolom a vetítőbe már be van fűzve a Karib tenger kalózai :)

MsIreneAdler 2020.07.03. 20:07:55

@Puerto Prince: azért hozzád képest nem nehéz adnom a szűzlányt liliommal a kezemben :). Persze tény, hogy nem égtem olyan intenzíven és sokáig, mint te. Bár néhány embernek itt a blogon bőven az is horror és szentségtörés lenne, amiket én tettem.

Womb Rаider 2020.07.03. 20:20:28

@MsIreneAdler: Nem Irén.. de Maaaorgiiit.
www.kortarsmuveszet.com/uploads/2/2/4/6/22464398/published/szm.jpg?1488996108
Valahol még megvan az apácás jelmezem, csak liliomot kell szerezned.

MsIreneAdler 2020.07.03. 20:22:51

@Puerto Prince: és természetesen jó hajózást! Egyedül mész?

MsIreneAdler 2020.07.03. 20:24:23

@Womb Rаider: ez ott van a szeren, olyan búrád is van esetleg hozzá :D?
Picit azért vannak kétségeim. Hiteltelen lennék...

Womb Rаider 2020.07.03. 20:36:32

@MsIreneAdler: Ááá.. fenét.. :)
Egyébként az előélet (szüzesség) nem kritérium, vannak apácák, akiknek volt férjük és vannak élő gyerekeik..
Szerintem egyébként pont attól hiteles és becsülendő az elköteleződésük, hogy mérlegeltek és választottak..és vállalást tettek. Lemondtak valamiről..

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.03. 20:36:48

@Puerto Prince: vagyis 40 éves korod ellenére úgy nézel ki mint egy 80 éves aggastyán?

Lorrh 2020.07.03. 21:03:56

@Womb Rаider: nincs sértődés. Ha te somogyi néplapot olvasol az elég büntetésnek

MsIreneAdler 2020.07.03. 21:15:03

@Womb Rаider: ja én nem az előéletem miatt aggódok, inkább az utóéletem miatt :D Mert hát szexelni tuti nem lehetne a zárdába vonulás után....

MsIreneAdler 2020.07.03. 21:15:52

@Lorrh: most néztem. Ne gyújtsd fel magad lécci, ha lehet.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.04. 19:52:54

tőletek már megkérdezték hogy lehet e itt nudizni?

Lorrh 2020.07.04. 20:37:26

@PeniValdes: Nem. Itt ki van írva, hogy nudista kutyafuttató.

MsIreneAdler 2020.07.04. 22:04:37

@PeniValdes: itt lehet nudizni. Engem nem zavar, ha pucéran írnak ide :D

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.04. 22:21:17

@MsIreneAdler: engem sem, de ma odajott hozzam egy ferfi éls feltette ezt a kérdést

MsIreneAdler 2020.07.04. 22:28:17

@PeniValdes: attól függ, hol voltál. Mert mondjuk ha a buszon, akkor ciki :)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.04. 22:30:18

@MsIreneAdler: kint voltam a tónál. mentem-mentem a víz felé a hétvégi hippi ruhűmban, amikor odajott és kérdezett, mondtam neki hogy nem tudom erre mondta hogy itt ki rakják a melluket...nem értettem

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.04. 22:32:01

@MsIreneAdler: a buszon csak átadták a helyuk majd letapiztak

MsIreneAdler 2020.07.04. 23:31:15

@PeniValdes: mondjuk egy tó mellett annyira nem tájidegen a kérdés. Mondjuk azt nem tudom, hogy ő szeretett volna vetkőzni, vagy azt szerette volna, ha te vagy pucér.
A buszon ilyen megesik sajna :(

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.05. 10:02:54

@MsIreneAdler: nem tudom, én arra is gondoltam hogy vmi buzgomocsing volt

Lorrh 2020.07.05. 10:42:52

@PeniValdes: milyen célból buzgott volna? Csak simán ismerkedni akart veled, mert tetszettél neki.
De te meg nem ismerted fel a fehérlovas királyfit a személyében és most már bánkódhatsz a kihagyott lehetőség után. Életed szerelme volt.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.05. 11:13:10

mondjuk nem volt rossz pasi, olyan 7-8-as volt hogy a témához kapcsolodjak

MsIreneAdler 2020.07.05. 19:05:21

@PeniValdes: franc, akkor tényleg elszalasztottad a 7es,8as fickót. Jön majd másik! Lehet a legközelebbi már 10es lesz :)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.05. 19:06:52

@MsIreneAdler: oh drágám, én a 10-est is elszalasztottam:)

MsIreneAdler 2020.07.05. 19:13:32

@PeniValdes: ne sajnáld. Vigasztalódj két ötössel :)!

MsIreneAdler 2020.07.05. 19:21:06

@PeniValdes: egy próbát megér ;). Én, mint nem is olyan sokára értéktelen negyvenes, örülhetek, ha nem leszek felváltva két húszasra!

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.05. 19:26:48

@MsIreneAdler: ok, de ez azt is jelenti hogy 2 huszas adna csak ki téged

MsIreneAdler 2020.07.06. 08:22:55

@PeniValdes: csak arra kell vigyázni, hogy pl ne kilóban adjanak ki :D. De ja, szerintem van olyan dolog, amit nehezen pótolnának... :)

Womb Rаider 2020.07.06. 08:59:39

@PeniValdes: Vadász, vadász... igazolatlanul hiányoztál a tó mellől!

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.13. 18:11:19

@PeniValdes: ha megborotválkozom, akkor úgy, mintha hetven lennék

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.13. 18:55:45

@Puerto Prince: akkor mondják hogy milyen kis fiatalosnak tetszik lenni a bácsinak?

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.13. 21:45:58

vannak olyan emberek akiket nem tartasz topnak, de mégis van bennuk valami ami felizgat

MsIreneAdler 2020.07.13. 22:06:48

@PeniValdes: no mesélj. Bár a nudizáshoz időközben kicsit hideg lett :)

Womb Rаider 2020.07.14. 08:58:45

@PeniValdes: Talán mert funkcionalitásukra szűkítve szemléled őket. Ránézel, visszanéz.. úúúúgy... és tudod, hogy rohadtul egy húron pendültök. és tudod, hogy nagggyon jó lesz. (néha mégsem, de idővel a hibaráta csökken)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.14. 19:38:46

@Puerto Prince: na ha még azt se mondják akkor tényleg nagy a baj

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.15. 08:57:50

@PeniValdes: ehelyett küldözgetik a mit csinálsz este, felmehetek hozzád, tudok egy jó helyet, stb. üzeneteket, tegnap konkrétan kaptam egy képet két cicivel. Panaszra nincs okom, tetszik a rivaldafény.

Hiányzott

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.15. 08:58:47

@Puerto Prince: elsőre azt olvastam hogy 2 cicával..
ja meg h elvisznek

MsIreneAdler 2020.07.15. 10:26:17

@Puerto Prince: ez nem semmi. Eléggé rámenősek azok a nőcik. Nem tudják, nagy nem érdekli őket, hogy házas vagy :)?

Womb Rаider 2020.07.15. 13:39:51

@PeniValdes: És azzal mégis mi a gond? Persze, oké, nem adod alább, csak a legjobb.. annál csak feljebb csúszhat a léc.. de közben az idő telik.. és a beérett gyümölcs a legzamatosabb, vitán felül.. de aztán ez is elmúlik...

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.15. 14:08:45

@MsIreneAdler: nem érdekli őket, egy pasinak itt alapvetés a mistress-tartás, ami látszólag nem is megalázó. Konkrétan megkérdezett egyik nap az egyik kolléganő, hogy van-e kedvem szexelni, mert azt hallotta, hogy az európaiak jó szeretők. Mondom ez aranyos, de nem.

Ezek a kínaiak kurva jól bánnak a pénzzel, igaz másról nem is nagyon tudnak beszélni. És lássuk be, van, aki szexet árul. Nem is kevesen. Szintén vannak, akik azokat árulják, akik szexet árulnak. Elég undi ez, de ez ilyen, Kínában nincs pardon. Sosevót.

youtu.be/Chhi41YTA90?t=824
www.youtube.com/watch?v=aNJSl5_CmF8
youtu.be/RlcNhhQm0wo?t=252

Mondjuk ezek közt van vietnami is, de a feeling ugyanaz. Mi egy céges lakóházban lakunk, és az első napokban 10-20 csaj szokott feljönni, hogy beadja a névjegyét vagy konkrétan megkérdezze, hogy dugjunk-e? Ezek persze fizetősek, de hatalmas tévedés azt hinni, hogy mind... nem-nem. Nagyon sokan vidéki csajok, akik kifejezetten eltartót / férjet keresnek, és mindenre, értsd mindenre képesek. És nehogy azt hidd, hogy zavarja őket, hogy a gyerekeim a lábamba csimpaszkodnak, amikor ajtót nyitok :)

Ami a középosztályt illeti, akikkel mi szocializálódunk, nekik egy white monkey az egy trophy, különösen egy európai. Az amerikaiakat eléggé utálják. Szóval egy helyi középosztályos nőnek egy fehér pasi az összes asszociációval együtt egy főnyeremény, egy dolog, amit ki kell próbálni. Mondjuk haza nem vinnének, de a szex az mehet. (Mondjuk engem már lehet, hogy páran vinnének, mert beszélek alapszinten, meg vágom a szokásaikat.)

Mert a nők sehol a világon nem hülyék, jót akarnak maguknak. Egy kielégített nő mindenre képes. Ezért vannak a társadalmi szabályok, hogy a bamba pasik is dughassanak néha :)

MsIreneAdler 2020.07.15. 14:56:14

@Puerto Prince: az jutott eszembe, hogy tiszta mázli, hogy a feleségednek ez nem idegen a kultúra meg ez az egész szitu és valamennyire fel lehetett készülve ilyesmire. Azért úgy vélem ököl pacsit nem oszt a csajoknak a lépcsőházban :D. De basszus egy átlagos európai feleség szerintem kiakad ezen. Így is előfordul, hogy van, aki próbálkozik egyes házas pasiknál, ezeken egy jól működő házasságban nagyokat lehet röhögni vacsinál, na de tömeges roham...szép :)
Elhiszem, hogy tetszik a helyzet, remélem már pár évvel fiatalabbnak látod magad a tükörben :)

MsIreneAdler 2020.07.15. 15:00:50

@Puerto Prince: ki kellene ragasztani lehet az ajtóra, hogy köszönöd, de nem szeretnél szeretőt, tudod, mint ahogy itthon kiírják, ha nem kérsz reklámújságot :D
Kész :D

Puerto Prince · cococrunch.blog.hu 2020.07.15. 15:22:53

@MsIreneAdler: jól beindul ám rá. Mióta itt vagyunk, gyakran kérdezgeti, hogy na, ma mit kell produkálnom, hogy ne add be a kulcsot valamelyik ribinek? Én meg mondom, hogy egy vacsora jól esne :D De azért fényezi az egómat rendesen. Imádom a rivaldafényt, szeretem, ha megnéznek, susmognak rólam, azt meg külön, ha azt hiszik, hogy nem értik, amit beszélnek, én meg az ő nyelvükön válaszolok :D

Sajnálom, ez van, imádom magamat, a feleségemet, a nőket, az életet. Már csak egy jó hajózás hiányzik...

MsIreneAdler 2020.07.15. 16:09:59

@Puerto Prince: amúgy ugyanez a módszer jutott eszembe a helyzet kezelésére, hogy valami kis izgi játékot kreálnék belőle :).

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2020.07.15. 20:35:16

@Womb Rаider: mert boldoggá tesz, kielégít, és ettől még többet akarok. egy egész véreshurkát

Womb Rаider 2020.07.16. 09:11:50

@PeniValdes: A Nádudvari húsipari vállalat forgalmaz véres hurkát, nem egy nagy puki, de éhséget csillapítani megteszi ;)
süti beállítások módosítása